Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde; Niğde Belediyesi 3.Kitap Fuarı Kapsamında, Yazar Fatih Akbaba’nın katılımıyla “Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşının Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında bilinmeyenleri, ölümü ve sonrasında yaşanan olumsuzlukları duygu yüklü bir anlatımla katılımcılara aktaran Fatih Akbaba, “Mehmet Akif’in 63 yıllık hayatını özetleyin derseniz, Akif’in ismi ile müsemma olmuş anlamlarını gösteririz. Mehmet Akif’in dünyaya gelişinde ve yetiştiriliş tarzında çok güzel durumlar vardır” dedi.

Akif gibi çocuğu olsun isteyenlerin onun annesi ve babası gibi olması gerektiğinden bahseden Fatih Akbaba katılımcılara “Düzgün bir anne düzgün bir baba olun. İşiniz ne olursa olsun önce baba olun” diye seslenerek bazı tavsiyelerde bulundu.

Mehmet Akif’in bu Millete İstiklal Marşı’nı hediye eden kişi olduğunu vurgulayan Fatih Akbaba, “Gerçekten büyük bir gençlik olmak istiyorsak bu milletin değerlerine, bu milletin hakkına kılı kırk yararak baktığımızda işte şiirinizin adı İstiklal Marşı oluyor. Soruyorlar Mehmet Akifler yetişir mi? İşte yetişiyor, Mehmet Akifler aramızda. Bugün bu salonda bizi yalnız bırakmayan her genç zaten bir Mehmet Akif” diye kaydetti.

Beğeni toplayan program; Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan tarafından Yazar Fatih Akbaba’ya Türk Bayrağı, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından da Üniversite hocaları tarafından yapılan deri halı takdim edilmesinin ardından, Yazar Fatih Akbaba’nın okurlarının kitaplarını imzalaması ile son buldu.
 
Editör: TE Bilişim