Ünlü komedyen Levent Kırca  “Azınlık” adlı politik /komedi tiyatro oyunuyla Niğdelilerle buluştu.

 

Niğde Kültür Merkezi’nde iki seans olarak gösterime giren “Azınlık” politik /komedi İki seansta bine yakın seyirciyle buluştu. Komedyen Levent Kırca büyük beğeni ve ilgi ile karşılaştı. Saat 16.00 da başlayan seansın bitiminin ardından Kitabı “Önüm Arkam Sağım Solum Dönek” isimli kitabını imzaladı.

 

Niğdeliler kitap imzalatmak ve fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Levent Kırca kitabını imzalarken Niğde Basınının sorularını yanıtladı.

 

Neden azınlık sorusuna “Azınlığın dertlerini, Türkiye’nin bugünkü durumunu, Türkiye Cumhuriyetinin bugünkü durumunu anlatıyoruz” diye yanıt verdi. Bu güne yüze yakın gösteri yaptıklarını belirten Kırca “Niğde’yi ve Niğdelileri seviyorum. Ama insanın Niğdelisi Kastamonulusu olmaz insan insandır ben herkesi seviyorum. Bundan sonra Trakya’da gösterilerimiz devam edecek” dedi.

 

HEYKELİ YIKTIRMAK KADAR KOMİK

Son günlerde Başbakan Tayip Erdoğan’ında gündeme getirdiği ve TBMM meclisine soru önergesi verileceği Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Kırca “Komik” dedi ve sözlerine “Heykeli yıkmak ne kadar komikse, bu diziyi kaldırmakta o kadar saçma. Avrupa bize gülüyor artık. Ayrıca gerçekten bu diziyi yayından kaldırmak isterlerse bir telefon ile kaldırırlar” diyerek sözlerine devam eden Kırca “Belki 2014 yılında televizyonlar kapatılabilir, tiyatrolar kapatılabilir,  radyolar susturulabilir hazırlıklı olun. Sadece sanatçıyı değil demokrasi adına Cumhuriyet adına kim konuşuyorsa susturmaya çalışıyorlar. Ne yapacağız, bizde demokratik açıdan sandık başında hesap soracağız bize de bu düşüyor. Korkmuyorum. Kesinleşmiş cezam var temyizde temyizden çıkınca bakacağız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim