Niğde Altunhisar ilçesi, Karakapı Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Karakapı 2.Yayla Şenliği Hasandağı eteğinde Karakapı Yaylası’nda 26 Mayıs 2013 Pazar günü coşkulu geçti.


Karakapı Kasabası 2. Yayla Festivali Şenliğine, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Aksaray Akçakent Belediye Başkanı Mustafa Elçi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Kemal Kayasan, Altunhisar Ziraat Odası Başkanı İsmail Yazgan, Siyasi Parti Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, Belde Belediye Başkanları, Karakapılı olup, Karakapı dışında çalışan hemşeriler, vatandaşlar ve kalabalık halk topluluğu katıldı.


Sabahın erken saatlerinde; Hasandağı zirvesine yakın eteklerinde ki Karakapı Yaylasına araçlarıyla il dışında bulunan gurbetçiler, bölgede ki Karakapılılar ve misafirler araçlarla akın ederek, mahalli sanatçı müzik eşliğinde türküler söyleyip, oyunlar oynayıp, birlik beraberlik içerisinde bir yılın yorgunluğunu ve stresini üzerlerinden atmaya çalıştılar.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından ardından Festival programı başladı


Açılışı yapan Belediye Başkanı Osman Daysal, konuşmasında; Festival hakkında bilgiler vererek, ev sahibi olarak şenliğe katılan tüm misafirlere ve vatandaşlara teşekkür etti. İkincisini bu yıl Karakapı yaylamızda yaptık. Uzaktan ve yakından şenliğimize katılan herkese hoş geldiniz derken, emeği geçen herkese teşekkür ederek, Umarım eğlenirsiniz diyerek konuşmasını bitirdi.


Karakapı İlköğretim ve Karakapı Durmuş Balarban Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunu ve folklor gösterileri ilgiyle izlendi.  


Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş konuşmasında; Bu şenliğe katılan tüm konukları hoş geldiniz dedikten sonra yayla şenliğini düzenleyen başkana, şenlikteki misafirlere, yardımcı olan personele ve etkinliğe katkı yapan tüm herkese ayrıca teşekkür etti.


İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, konuşmasında; şenliğe emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ederek, katılımcılara iyi eğlenceler diledi.


Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Festival konuşmasında; değerli büyüklerimiz evlatlarımız öncelikle herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum. 2.si düzenlenen festivalin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Geçen sene yine buradaydık. Çok güzel bir gün geçirmiştik, yine o hevesle, o istekle ve heyecanla yine buradayız. Karakapı beldemiz yolumuz üstündedir. Karakapı’ya ziyaretlerimizi her daim sürdürüyoruz. Karakapı, Niğde’mizin giriş kapısıdır.    


Belediye Başkanımızla birlikte vatandaşlarla en son görüşmemizde; birinci olarak Karakapı okulu ve okullarda merkezi kalorifer sistemine geçişti. 12 Derslik okulumuzun inşaatı yapımına geçildi. Önümüzdeki günlerde kalorifer sistemine de geçilerek evlatlarımız artık çok daha güzel, üstün standartlarda eğitimlerini alacaklar inşallah. Karakapı’ya bölgesine, Niğde’ye ve Türkiye’ ye hizmetlerin daha iyisinin gelmesini istiyorsak evlatlarımıza dünya standartlarının üzerinde eğitimler vermek zorundayız. Devletimiz evlatlarımızın eğitimi için özel çalışma sürdürecek, bizler üzerimize düşeni yapacağız ki ülkemiz gençleri de diğer taraftan derslerine sıkı sıkı çalışacaklar, kendilerini çok iyi şekilde idealist olarak geliştirecekler, mühendisler olacaklar, bu ülkenin mühendisleri olarak ülkemizi en yüksek standartlara ulaştırmak için durmadan çalışacaklar. Bu ülkenin gelecek nesilleri olan evlatlarımızdan isteğim bu. Eğer bu festivalleri daha coşkulu kutlamak istiyorsak evlatlarımızın eğitimlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri gerekiyor. Geçen yılki Festivalde buraya geldiğimizde Osman Başkan, vekilim yolumuz yok demişti. Yaklaşık 8 Kilometrelik Yayla yolunu açtık. Katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Buradaki yaylaya çıktığımız zaman her şeye değiyor. Allah bizlere çok güzel doğa güzellikleri vermiş, her daim birlik beraberlik içerisinde hep mutlu bir şekilde Karakapı’ da Niğde’de ve tüm ülkemizde her daim beraber etsin diyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun. Dedi.        


Mahalli Halk sanatçısı Ali Aslan, yayla Festival Şenliğinde sahne aldı. Niğde yöresi türküleri söyleyerek katılımcılar doyasıya eğlendi.


Şenlik alanında uzaktan ve yakından festival şenliğine gelenler ve ayrıca piknik yapanlar taş yapı çevliklerin etrafında çadırlarını kurarak maziyi canlandıranlar vardı.



Editör: TE Bilişim