Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu (KAFOT) Derneği 29 Mayıs Pazar günü Kayseri Kapuzbaşı şelalerine foto safari ve doğa yürüyüşü etkinliği düzeliyor.
Kurulduğu günden bugüne Niğde ili ve bölgesinde birçok etkinliğe imza atan KAFOT Doğa Fotoğrafçılığı ve fotoğraf sanatına katkı sağlamaya devam ediyor.
Hafta sonu gerçekleştirilecek etkinlik hakkında bilgi veren KAFOT Başkanı Mustafa Şahiner, “Kapuzbaşı Şelalesi Yahyalı ilçesine yaklaşık 85 km, Niğde iline 165 km mesafede olup Hacer Ormanları ile kaplı bölge Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Şelale, Yahyalı ilçesinin Büyükçakır köyünün kuzeyinde bulunan Ensenin tepesinde yer almaktadır.  Kapuzbaşı şelaleleri irtifa akışı itibariyle Uganda’da bulunan Victoria çağlayanı (100 m) hariç, ABD’de bulunan Niagara’dan (55 m), Finlandiya’da bulunan İmatra’dan (25 m), Erzurum’daki Tortum’dan (50 m), Antalya’da bulunan Düden’den (25 m) ve Manavgat’tan (5 m) daha büyüktür. Şelalelerin aktığı yerin rakımı 700 m’dir.  Aladağ’ın zirvelerinde bulunan kar ve buzul suları ile beslenmektedir. Şelalenin suyu Zamantı Irmağı'na karışıp Seyhan nehrine ulaşmaktadır.  Güzergah boyunca manzara ve makro çekimlerin keyfine varacak, uzun pozlama denemeleri ile doyumsuz anlar yaşayacak ve ayrıca tertemiz doğasında yürümenin zevkini yaşayacaksınız” şeklinde konuştu.
Program İçeriği:
Hareket Zamanı-Yeri: 29 Mayıs 2011 günü 06:30'da Hotel Şahiner'den (Ziraat Bankası Karşası)
Rota: Güney Şelale'den Kuleye dönüş Güney Şelale - Takım Şelaleleri-Elif Şelalesi
Toplam mesafe: 7 km.
Zorluk Düzeyi: *** (patika yol, tırmanış)
Katılım ücreti: 30 TL (Şelale-Milli Park'a Giriş Ücreti dahil)
Etkinliğe Katılacakların 388 232 21 21 Hotel Şahiner' den irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim