Niğde’nin ilk ve tek kültür, sanat, edebiyat ve yaşam internet sitesi Defterk.com ailesinin 35’e yakın yazarı Çamardı’nda muhteşem bir birlikteliğe imza attı. İstanbul’dan, Ankara’dan, Gaziantep’ten, Nevşehir’den, Niğde’den katılan yazarlarla tüm Türkiye açılan ekip “Biz bir aileyiz” mesajı verdi.
 
Defterk.com yazarlarının 9. toplantısı Çamardı ilçesinde yapıldı. 29 Mayıs Pazar Fetih Günü'nde Defterk.com yazarları Çamardı İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, Çamardı Millî Eğitim Şube Müdürü ve sitenin Fotoğraf Editörü Musa Dalkılıç ve Mahmatlı Köyü Muhtarı İbrahim Aydoğan’ın özel davetiyle bir araya geldi.
 
Üçkapılı Köyünün doğal manzaralı yolu güzergâhından güzel bir yolculukla Mahmatlı Köyüne ulaşan yazarlar, Mahmatlı Köyü ve Barajı etrafında doğal safari yaptı. Yazarlara burada köylüler tarafından yöreye ait sıkma, halka tatlı ikram edildi.
 
Daha sonra Yelatan Cevizli Şelalerinde semaverde çay ikramının ardından Çamardı Öğretmenevinde ikindi çayı içildi ve kısa bir toplantı yapıldı. Burada şair, yazar ve sanatçı Fatih Budak, kısa bir konser verirken şairler de küçük bir şiir şöleni hazırladı ve sundu. Defterk.com’un 9. toplantısında önemli bir gündem vardı ve önemli kararlar alındı. Defterk.com sitesinin genel yayın yönetmeni H. İbrahim Tongur, toplantıda asıl amaçlarının tüm Türkiye’ye yayılmış olan yazarları Niğde’de bir araya getirmek olduğunu söyledi.
 
Toplantıda bir edebiyat, kültür, sanat ve haber sitesi olarak DefterK.com’un dünü, bugünü ve yarınının konuşulduğunu vurgulayan Tongur, “Defterk.com’u bir pergel gibi düşünürsek, bir ayağı Niğde’de sabit olan sitemizin diğer ayağı tüm Türkiye’yi hatta tüm dünyayı kapsıyor. DefterK.com sitesi sanaldan somuta doğru yürüyüşünü sürdürüyor. Kuruluşundan bugüne yaptığımız toplantılar, geziler ile Niğde’nin tanıtımına büyük katkı sağladığımızı düşünüyoruz. İlerleyen dönemlerde edebiyat ve kültür sohbetleri ile bu katkı artarak sürecek. Katkıda bulunan bütün yazarlarımıza, okuyucularımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Defterk.com

Editör: TE Bilişim