Bor İlçesinin  Balcı Köyü, bu yıl 9.  Cücü Köyü Yayla Şenlikleri gerçekleştirilecek. 
 
Bor İlçesi Balcı Köyü 9. Cücü Köyü Yayla Şenlikleri yapılacak. 2005 yılından bu yana kesintisiz olarak yapılan Cücü Köyü Yayla Şenlikleri bu yılda “ Birlik Olduğumuzun Adıdır Cücü Beyi Şenlikleri” sloganı ile hemşerilerimiz davet ediliyor.
  
Balcı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Balcı Köyü Derneği ve Cücü Beyi Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Cücü Beyi   Hasan Hüseyin Erkil;;  Anadolumuz’un şirin bir ili olan Niğde İlimizin Bor İlçesine bağlı Balcı Köyümüzde 2005 yılında yola çıktığımız her yıl geleneksel biçimde gerçekleştirdiğimiz bu sene de 9.sunu gerçekleştirdiğimiz   “Cücü Beyi Yayla Şenlikleri” 27-28-29 TEMMUZ VE 1 AĞUSTOS 2014 GÜNLERİ İÇERİSİNDE YER ALAN Ramazan Bayramında yapılacak ve dört gün devam edecektir.

29-30-31 Temmuz 2014 -01 Ağustos 2014 dönemini kapsayan Ramazan bayramında tüm gönüllerin sılayı rahimde buluşması ve bu buluşma hep beraber Niğde ili Bor ilçesine Bağlı Balcı Köyünde “Cücü Beyi Geleneksel 9.Ulusal Yayla Şenliklerini” organize edeceğiz. Buluşmamızın Ramazan Bayramına denk gelmesi bizlere ayrı bir güzellik ve ayrı bir mutluluk vermekte, Bayramlaşma ile beraber sılayı rahimi yapmak bizlere büyük bir coşku vermektedir. Bunu hep beraber hissediyor ve hep beraber yaşıyoruz. Biliyoruz ki Cücü Beyi Şenliğimiz yerel olarak Cücü Köyünde unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü, gelenek göreneklerimizi, gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak, birbirinden ayrı düşmüş hemşerilerimizi senenin belirli günlerinde bir araya getirerek kaynaştırmak, devlet, millet, köy sevgisini ve Din sevgisini siz değerli hemşerilerimizde oluşturmak amacı ile yapılmaktadır. Bu muştulu sesimiz Cücü Köyüne bir davet mesajıdır, geçmişlerimize bir selam bir dua göndermek amacımızdır.”dedi.
 
Cücü Beyi Hasan Hüseyin Erkil açıklamasının devamında ; Bu şenlikler neticesinde Bor nüfusuna kayıtlı 19.000 nüfuslu cücülü hemşerilerimiz olarak  (köyde yaşayan toplam 400 kişi) her sene en az 5000 civarında ailelerimiz Cücü Beyi Yayla Şenliğimize coşku ile gelmekte, şenliklerimiz ve Ramazan Bayramımız muhteşem bir coşku ile kutlanmaktadır. Biliyoruz ki bu şenlikler vesilesi ile yeni yeni ocaklar kurulmakta, dostluklar pekiştirilmektedir.
Cücü Beyi Şenliğimize Niğde devlet erkânını, ilçemiz Bor devlet erkânını, basın ve gazetecileri, sivil toplum örgütlerini, Niğdeli tüm hemşerilerimizi davet etmekteyiz.
Cücü Beyi Şenlik programımızı ve davetiyemizi 9 yıldan beri hiç değiştirmeyişimizin manası kurumsallaşmada ve şenlik organizasyonunda oturmuşluğun işaretidir. Şenliğimizi dört güne yaymamız ise sene de bir kez de olsa bu şenliği bahane ederek cücülü hemşerilerimize köyde dolu dolu bir dört gün yaşatmaktadır. Köyü göremeyen, köyde doğmayan cücülü nesillere köyü tanıtmaktır. İnşallah Mevla hazretleri bize buna muvaffak eyler.”dedi.

"BİRLİK OLDUĞUMUZUN ADIDIR CÜCÜ BEYİ YAYLA ŞENLİKLERİ"
 
CÜCÜ BEYİ 9. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ PROGRAM AKIŞI
 
1.Gün – 27 Temmuz 2014 Pazar 
(Ramazan Bayramı Arifesi -Köye Geliş)
İkindi Namazını müteakip Kabir Ziyareti ve Kuran-ı Kerim Ziyafeti ve Dua
 
2.Gün – 28 Temmuz 2014 Pazartesi 
(Ramazan Bayramı 1. Günü)
Sabah Namazı – Bayram Namazı
Bayram Namazı akabinde lokma-lokum-bisküvit dağıtımı ve toplu bayramlaşma ve selamlama 
Gün boyu Akraba, komşu ziyaretleri ve Bayramlaşma
 
3.Gün – 29 Temmuz 2014 Salı 
(Ramazan Bayramı 2.günü) 
10.00
Voleybol seçmeleri ve çeşitli Çeşitli Yarışmalar, Eğlenceler, etkinlikler
16.00
Cücü Beyi Geleneksel 9. Yayla Şenliği 9.Voleybol Turnuvası 1.günü oyunları
Günün ilerleyen saatlerinde ayrı ayrı müsait oldukları saatlerde 
Balcılı mahalli sanatçımız Cumali ÇEVİK
Balcılı mahalli sanatçımız Şevket Öz 
Balcılı mahalli sanatçımız Muharrem Eler 
Sahne alacaklardır. 
20.00
Popstar sanatçısı O Ses Türkiye Sanatçısı Melek Nur Katırcıoglu “gece boyu”
 
4.Gün - 30 Ağustos 2014 Çarşamba 
(Ramazan Bayramı 3.gün )
10.00 – 24.00
Çocuklara palyaço eşliğinde oyun parkı ve çeşitli aktiviteler gün boyu devam edecek 
“Zıpzıp, Top havuzu, Olimpik Parkur, Tünel Oyunu, Palyaço eşliğinde yüz maskesi boyama ve çeşitli oyunlar sabahtan gece yarısına kadar ”
16.00
Geleneksel Cücü Beyi 9.Yayla Şenliği 9.Voleybol karşılaşmaları ikinci günü “final”
18.00
TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Cem ÖZBEK 
20.30
Protokol Konuşmaları
21.00
TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Çiçek
22.00
Kupa töreni, yarışmacılara ödüller,
23.00
Serbest kürsü “cücülü konuşuyor”
Cücü Beyi 9.Yayla Şenliği Cücü Beyi seçimi, 
24.00
Dilek ve Temenniler, kapanış konuşması.
Gecenin kapanışı ve Muhteşem Havai Fişek gösterisi.
 
5.Gün 31 Ağustos 2014 Perşembe 
Eve Dönüş
 
Editör: TE Bilişim