Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Dekoratif Deri Tasarımı Kursunda hazırlanan ürünler, Niğde Akmedrese’de sergilendi.

 

Açılışını; Niğde Valisi Alim Barut ve eşi katıldı. Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulu, Kapadokya Kadın Gençlik Eğitim Kültür Derneği(KAPDER), Kalkınma Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Dekoratif Deri Tasarımı ve Üretimi projesi kapsamında Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulunda açılan kurs sona erdi. 11 kursiyerin eğitim gördüğü kursta üretilen el emeği deri ürünler açılan sergi ile Niğdelilere tanıtıldı.

YEREL YÖNETİMLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Proje Başkanı Şükriye Güçlü  “Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından destek hibe olarak desteklenen bir projeyi burada tamamlamış olduk. Burada görmüş olduğunuz tüm ürünler on bir kursiyerimiz tarafından Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulu Dericilik Atölyesi’nde hazırlandı. Eğitimleri dericilik bölümü hocaları tarafından verildi. 60 kursiyer hedeflemiştik fakat bazı sıkıntılar oluştu. Şu an on bir kişi eğitildi ve özel eğitim almış gibi oldular. Bu kursiyerlerimiz de birer eğitmen durumuna geldiler. Bundan sonrası için bir kooperatif kurmayı planlıyoruz. Kooperatifi kurduktan sonra turistik ürünler hazırlamayı planlıyoruz. İnanıyorum ki bu sanatla ilgili Niğdelilerin daha çok ilgisi olacak ama şu an yer sıkıntısı yaşıyoruz. Yer sorununu çözersek daha güzel ürünler çıkaracağız. Yerel yönetimlerden bu konuda biraz duyarlılık ve destek bekliyoruz.  

Buradaki ürünler parça derilerden yapılıyor. Maliyeti düşük deri ürünleri katılımcılarımızın hayalleri ve el emeği ile birleştiğinde bir eşi daha olmayan sanat eserleri ortaya çıkarıyorlar. Bu sergiden sonra Ankara’da Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan’ın düzenlediği Kadın Emeği ile ilgili bir sergi de bu ürünlerimiz sergilenecek. Bu ürünler aynı zamanda satışa da sunulmaktadır. Ürünler satılsa bile diğer sergi bitene kadar teslim etmeyeceğiz o sergiden sonra satın alanlara teslim edilecektir” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim