Bor İlçesi’nde Bor Belediyesi ve Zaman  Gazetesi işbirliğinde “Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı” adlı tiyatro gösterisi yapıldı.

 

Bor İlçesi’nde Bor Belediyesi ve Zaman Gazetesi işbirliği ile Çanakkale Şehitleri Haftası  etkinlikleri kapsamında tiyatro gösterisi sergilendi.

 

Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezin de yapılan “Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı” adlı tiyatro oyununa Borlular büyük ilgi gösterdi.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garzinon Komutanı Albay Fatih Dağlı’nın da izlediği tiyatro şu ana kadar 8 yılda  700 kez sahnelendi,  350 bin den fazla seyirciye ulaştı.  Mahmud Tahsin’in yazıp yönettiği  “Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı” tiyatrosu Bor İlçesi’nde gün içinde öğrencilere gece ise yetişkinlere gösterim yapıldı.

Tiyatro Greyfurt tarafından sergilenen oyun , Çanakkale savaşı destanını Bor'lu vatandaşlara tiyatro sahnesinde yaşattı.''Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı’ kalmakla gitmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalan beş  askerin hikayesini anlatıyor.İki perde de sergilenen oyuna ,  anlatılan ara hikâyeleri İbrahim Sadri’nin sesinden dinletilmesi  oyuna ayrı bir hava kattı. Her şeyin madde ile ölçüldüğü günümüzde sergilenen oyun  izleyicileri Çanakkale’nin manevi atmosferine götürdü. General Mac Arthur’un, “Savaşta silahlar önemlidir, komutanlar önemlidir; ama daha önemli olan maneviyattır, ruhtur!..” sözü belki de oyunun özetini sunuyordu.


Tiyatroyu izlemeye gelen yüzlerce Bor'lu vatandaş , oyunun etkisiyle tiyatro bitişinde oldukça duygulu anlar yaşadı.Birçok vatandaşın gözlerinin dolduğu gözlenirken , oyunun final bölümünde oyuncular ayakta alkışlandı.


Editör: TE Bilişim