Bor Ülkü Ocakları tarafından “ İlk Şafaktan Son Duaya” adlı 18 Mart Şehitler Haftası nedeni ile  düzenlenen program yapıldı.

Foto - Video : Erdal GÜÇER
Haber : Selim GÖKEL


Bor Keçeçiler Düğün Salonunda yapılan programa MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Kızıl, Bor Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Koral, MHP’li İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, parti yöneticileri, kadın kolları üyeleri, şehit aileleri,  ülkücü ocakları gençler ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.


KORAL ; ÇANAKKALE’DEKİ BİRLİK BERABERLİK RUHUNU ÖRNEK ALALIM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşısının ardından, Bor Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Koral programın açılış konuşmasını yapı. Koral  ; Vatanın bir karış toprağı uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmiş aziz şehitlerimizi anma haftasında bugün Çanakkale Savaşının  98. yılını kutluyoruz. Çanakkale bir milletin varoluş mücadelesidir. Türk askerinin kahramanlık destanıdır. Bu zafer anaların biricik evlatlarını bağrına basıp kurbanlık koyun gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. İnanç , vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının en güçlü ordulara karşı koymanın ispatlığındığı bir mücadeledir. Dün cehpede yaralı düşmanı siperden çıkıp sırtlayıp düşman siperlerine taşıyan Çanakkele Mehmetçiği, bu günde dağda kendisine silah çekmiş olan teröristin yaralarını tedavi edip, ekmeğini suyunu paylaşmıştır. İşte bu Türk Ordusunun ne kadar büyük ve şefkatli olduğunu göstermiştir. Türk Ordusunun kazandığı bütün zaferler  bizler için örnektir.  Bizlere düşen görev ise Çanakkale’deki birlik ve beraberlik ruhunu kendimize örnek almak ve bugün bizi parçalamak isteyen güçlere karşı daima hazırlıklı olmaktır. Unutmayınız ki aldığımız her nefes bizlere şehitlerimizin hediyesidir.” diyerek Bor İlçesinden şehit düşen isimleri sıraladı.

Şehitlerimizin ismini okuyan Ocak Başkanı Yasin Koral her ismi okuduğunda salonda bulunanlar “Burada” diye bağırdı.

Bor Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Koral’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Kızıl’da kısa bir konuşma yaptı.

 

KIZIL ; ŞEHİTLERİ EN İYİ ANMASI GEREKEN  KURUM, 5 BİN ÜLKÜCÜ ŞEHİT VERMİŞ ÜLKÜ OCAKLARIDIR.

Yunus Kızıl konuşmasında ; “ Ne güzel bir görüntü var bu gece, bir bakıyorsunuz salonunun girişinde genç bozkurtlar geleceğe teminat edercesine biz buradayız dercesine durmuşlar, bir bakıyorsunuz, bıyıkları hareket için terlemiş, saçları bu hareket için ağarmış insanlar yanımızda, bir tarafta da hanımefendi analarımız, bacılarımız burada. Yarabbi bu gece ne güzel bir gecedir.” diyerek başladığı konuşmasının devamında ; Aslında bugün şehitler ile ilgili bir anma programı yapılacaksa bunu en iyi yapacak kurum ülkü ocakları dır. Şanlı tarihinde 5 bin tane gencinin bu ülke için şehit vermiş bir hareket herhalde kefenlerini giyip, Malazgirt ovasında Sultan Alpaslan ile cuma namazını kılıp Bizansı yerle bir edenlerlerle beraberdir. Her halde Fatih Sultan Mehmet’in askerleri ile beraberdir. Ülkücü şehitler Çanakkale’de  “Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi” sözlerine vakıf olan Çanakkele Şehitleri ile beraberdir. Ülkücü Şehitler terörle mücadele de kahramanca savaşıp, bu gün bizleri bu salonlarda gönül rahatlığı ile kalmamızı sağlayan asker, polis tüm şehitlerimizle  beraberdir. Dün onlar şehit oldu, ama bu gün emin olun bir gün giymişiz kefenleri giymişiz, Sultan Alpaslan’ın arkasında namaz kılıyoruz. Bir gün bakmışız Fatih Sultan Mehmet’in askeri olarak hilali bizansın surlarına dikmişiz, bir gün bakmışsınız, Çizmelerinizi çekip Kocatepe’de Mustafa Kemal’leyiz, bir gün bakmışsınız “ Ölmez bu hareket” diyen Alpaslan Türkeş olmuşuz” dedi.

İLAHİLER OKUNDU… SEMAZEN GÖSTERİSİ YAPILDI

Bor Meslek Yüksek Okul Öğrencileri Asena Teşkilat Başkanı Tuğba Altıntaş “Şehit Yavrum” isimli şiir okudu. Bazı öğrencilerinde şiir ve istiklal marşı okuduğu programa Çağrı isimli grubun okuduğu ilahilerin ardından semazen gösterimini ile son buldu.

 

Editör: TE Bilişim