Niğde Türk Ocakları bu haftaki Ocakbaşı programını Niğde Üniversitesi’ne bu sene kayıt yaptıran Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilere ayırdı.
 
Yrd. Doç. Dr. Genç Osman Geçer’in konuşmacı olduğu program Çin Seddi’nden Adriyatik’e uzanan bir çizgiyi takip etti. Programa katılan öğrenciler; Azerbaycan, Türkmenistan, İran (Güney Azerbaycan), Irak (Kerkük Türkmen’i), Afganistan Türkmen’i, Afganistan, Pakistan gibi dost ve kardeş ülkelerden gelen öğrencilerden oluştu.
 
Sohbet havasında geçen programın konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Genç Osman Geçer şunları söyledi:
“İnsan, birkaç yıl kardeşinden ayrı kalıp onlara kavuşunca hangi duyguları yaşarsa sizlerle bir arada olmak da bana, bize aynı duyguları yaşatıyor. Asırların kardeşliği kutsal bir çatı altında yeniden pekişiyor. Ata yurttan Ana yurda uzanan bu yol bizi sarsılmaz bir bağ ile bir kez daha birbirimize bağladı. Aynı kan, aynı din, aynı kültür, aynı tarih şuuru ile aynı ülküleri birlikte yaşıyoruz ve yaşatacağız.”
 
Geç saatlere kadar devam eden sohbet öğrencilerin kendi lehçeleri ile anlattıkları Türkçe hikayelerle devam etti.
 
Programın ardından kısa bir değerlendirme yapan Niğde Türk Ocağı Başkanı gazi Karabulut şunları ifade etti:
 
 “Bizleri birbirimize kavuşturan Cenab-ı Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Bizler yıllarca “Esir Türklere hürriyet” haykırışlarıyla bu anı gözledik ve Allah’a şükürler olsun ki 1991 yılından beri yeryüzünde yedi Türk bayrağı dalgalanmaya başladı. Allah birliğimizi bozmasın ve dünyada dalgalanan bayrak sayımız artsın.”
 
Editör: TE Bilişim