Yalova Ülkü Ocakları tarafından tertiplenen AHDE VEFA VE METİN TOKDEMİR konul konferansın konuşmacısı eğitimci yazar Gazi Karabulut idi. Yalova Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferans İstiklal Marşı ve Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

 Yalova Ülkü Ocağı başkanı Celil Coşkun’un açılış konuşmasının ardında kürsüye gelen Gazi Karabulut, “Metin Tokdemir, denilince akla gelen ilk kelime vefa ve karşılıksız sevgidir” diyerek başladığı konuşmasında Metin Tokdemir’in verdiği mücadeleyi aktardı. Karabulut konuşmasında şu konulara değindi:

“ O, bir iman ve aksiyon insanıydı. İnandığı gibi yaşayan, emrolunduğu gibi dosdoğru olan, ahde vefayı imanı bilen bir ülkü eriydi. Türklüğü nakış nakış işleyen,  İslam’ı ayet ayet yaşayan  Tokdemir, Anadolu’yu karış karış gezmiş ve ilim, iman, ahlak çizgisinde bir ömür sürmüştür.”

Konferansta Metin Tokdemir’in vefatının ardından yapılan konuşmalar ve onun ağzından şehadet şerbetini içenlerin son hallerine de yer veren Karabulut, sık sık duygusal bir atmosferin oluşmasına vesile oldu. 

Editör: TE Bilişim