İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, İYİ Parti’de 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde aday adaylığı sürecinin başladığını duyurdu.


Yönetici kademesinin 1 Aralık tarihine kadar istifa etmesi istenirken başvurular 20 Kasım ila 22 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacağına değinen İyi Parti İl Başkanı Uzun; “Seçimlerde Tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de önemli işler yapacağız. Niğde İYİ Partili bir belediye ile daha ileriye gidecek” dedi.

Niğde’den Koray Aydın’a tam destek Niğde’den Koray Aydın’a tam destek


UZUN: YÖNETİCİLER 1 ARALIK’A KADAR İSTİFA EDECEK
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun süreç ile ilgili olarak şu sözlere yer verdi: “Başvurular 20 Kasım Pazartesi saat 10.00 itibariyle başlayıp 22 Aralık Cuma saat 17.00'de sona erecek. Halihazırda yönetici olarak görev alan parti mensupları 1 Aralık tarihine kadar resmen istifa etmeleri gerekiyor.


ADAYLIK ÖN BAŞVURU SÜRECİ
Büyükşehir ve İlçe belediye başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi aday adaylarımızın; 20 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 10.00 itibariyle partimizin resmî internet sitesinde (www.iyiparti.org.tr) yayınlanacak elektronik Mahallî İdareler Seçimleri Aday Adayı Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir. Elektronik başvuru formunun doldurulduktan sonra başvurunun tamamlanabilmesi için istenen belgelerin formla birlikte genel merkezimiz tarafından belirtildiği şekilde şahsen teslim edilmesi ve karşılığında ‘alındı belgesi’ alınması gerekiyor.


ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU ÜCRETLERİ
Aday adaylığı başvurularımızın ücretlendirilmesi kademeli olarak yapılacaktır. Kadın ve 30 yaş altı genç aday adaylarından belirtilen ücretlerin yüzde 50’si, Yüzde 40 ve altı engelli aday adaylarından belirtilen ücretlerin yüzde 25’i tahsil edilecek. Yüzde 40 üzeri engelli aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak. Gazi aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır. Deprem bölgesinden başvuracak aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır.  


BAŞKAN ADAY ADAYLARI, EMCLİS ÜYESİ ADAYLARI ÜCRETLERİ
Büyükşehir belediye başkanı aday adaylığı için başvuru ücreti 30 bin TL, belediye başkanı aday adaylığı için başvuru ücreti 15 bin TL, meclis üyeliği aday adaylığında nüfusa göre 2 ila 6 bin lira arasında ücret belirlendi.”

Editör: Selim GÖKEL