Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk ‘ilaç yokluğunun had safhaya ulaştığını, nöbetçi eczanelerde bu yoksunlukla ilgili gerginlik yaşandığını ve bunun önlenebilmesi için Emniyet Müdürlüğü’nden güvenlik tedbir talebi içeren dilekçesi ile ilgili sorularını yanıtladı.

53’ncü Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Nihat Öztürk, ilaç yokluğunun had safhada olduğunu ve nöbetçi eczanelerde bu yoksunlukla ilgili gerginlik yaşandığını ve bunun önlenebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğüne güvenlik tedbiri alınması için dilekçe ile başvurduklarını söyledi.
Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk ‘İlaç yokluğunun sebebi nedir  ve nöbetçi eczaneler için Emniyet Müdürlüğü’nden güvenlik tedbir talebi içeren dilekçesi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Oda Başkanı Öztürk verdiği yanıtta; ‘’Biliyorsunuz ilaç yoklukları artık had safhada. Şöyle ki ilaç fiyatları on gün önceden açıklanınca ilaç sanayi ve depolar ilaç vermeyi neredeyse kesti.  Çok küçük miktarlarda sadece ve bir miktarlık gönüllerine göre nasıl uygun buluyorlarsa depolar eczanenin ihtiyacına göre değil bakın buraya dikkat çekerim. 
Çok küçük miktarlarda gönderiyorlar. Bu da hastalarımızın ilaç ihtiyacını karşılamıyor. Karşılamayınca sıkıntı oluyor. Ama özellikle gece hastanelerde veya reçetesi olduğu zaman eczaneye geliyor. Hastanede uzun süre bekledikleri için hasta ya da hasta yakını oldukça gergin ve canı sıkkın. Bundan dolayı eczaneye gelip ilacı bulamadığı zaman gerginlik yaşanıyor ya da yaşanma ihtimali oluyor. Bilhassa hastane civarındaki eczanelerimiz için bu geçerli. 

Nöbet dışında bu kadar sorun olmuyor. Çünkü insanlar nöbetçi eczanelerin kendilerine ilacı vermediği gibi bir algı içerisindeler. Onun için bu algı gündüz kırılıyor. Bir eczanede ilaç bulamadığı zaman başka bir eczaneye gidiyor O zaman hastalarımız nöbetçi eczanenin doğruyu söylediğini anlıyorlar. Çünkü şehrimizde zaten bir tane ilaç deposu mevcut. Eğer depoda bu ilaç olsa zaten hastaneye bir karış mesafede. Reçetelerini karşılayamadıklarından hastalar gergin oluyor.
Onun için herhangi bir tatsız olaya meydan vermemek için biz de Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Emniyetimizin bu konuda gerekli tedbir almasını bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Adnan Özer; 14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun Adnan Özer; 14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun

Editör: Selim GÖKEL