Niğdeli İş İnsanı İdris Turgut Yeniden Refah Partisinden Niğde Belediye Başkanı Adayı oldu. 

Bugün Yeniden Refah Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Fatih Erbakan ile görüşen İdris Turgut  resmen Niğde Belediye Başkan Adayı oldu. 

Milli Görüş geleneğinden gelen ve Ak Parti'den Niğde Milletvekiline aday adayı olan İdris Turgut'un adaylığı  Niğde'de dengeleri değişterecek şeklinde yorumlanıyor. 

İDRİS TURGUT KİMDİR?

Niğde İmam Hatip Lisesi’ni 1988’de, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü 1994’te bitirdi. 2016’da Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde (Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Ana Bilim Dalı) Yüksek Lisansını tamamladı.

1995-1998 arasında Milli Gençlik Vakfı Niğde İl Başkanı, 2002-2006 arasında MÜSİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi oldu.

TÜSİAB’ın (Türkiye Tohum Sanayicileri Birliği) kurucuları arasında yer aldı. 2004-2009 yılları arasında AK Parti Çankaya Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptı.

2006-2013 yılları arasında 51 Niğdespor Kulüp Başkanlığı görevini üstlendi. (Niğde’yi Hentbol Süper lig de dahil olmak üzere farklı branşlarda 7 yıl boyunca il dışında temsil etti.) İdris Turgut İlim Yayma Vakfı, Göç Araştırmaları Vakfı, Wushu Federasyonu, Başkent Niğdeliler Vakfı, NİĞDEF (Niğde Dernekler Federasyonu), NİTAK (Niğde Tarım Konseyi) ve İstanbul Üniversitesi Siyasallılar Vakfı gibi çeşitli vakıf ve derneklerin üyesi veya yöneticisi oldu.

CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon

35 yıldır aile şirketlerinde Tarım ve Hayvancılık alanında yönetici olarak çalışmaktadır.

Editör: Selim GÖKEL