Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde öğrencilere yönelik 'Konuşma Sanatı ve Tekniği' olarak tanımlanan Diksiyon Kursu eğitimleri devam ediyor. Diksiyon Atölyesi’ne katılan gençler diksiyon eğitimin yanı sıra hem Türkçe dilinin zenginliklerini hem de günümüzde çok kullanılmayan kelime ve anlamlarını öğreniyorlar.

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde gençlerin serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak eğitim ve istihdamlarına yönelik kurs, seminer ve girişimcilik programları hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda gençlere yönelik hazırlanan Diksiyon Atölyesi’nde, genç nesillerin kendisini doğru olarak ifade etmesi, daha etkili konuşmaları ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması da hedefleniyor.

Cumhuriyet Başsavcılığında “Benim Ustam Projesi” Gerçekleştirildi Cumhuriyet Başsavcılığında “Benim Ustam Projesi” Gerçekleştirildi

HER AY 50 YENİ KELİME PROJESİ

Diksiyon Atölyesi eğitmeni ve öğrencileri tarafından hayata geçirilen ‘Her Ay 50 Yeni Kelime Projesi’yle gençler için hazırlanan Diksiyon Atölyesi Kelime Köşesi’nde her ay 50 civarında unutulan veya az kullanılan Türkçe sözcükler yeniden dillendirilerek gençlerin sözcük dağarcıkları zenginleştiriliyor.

Atölyede ayrıca, heyecanın kontrol altına alınması, nefes eğitimi ile soluğun denetim altına alınması, sesin etkili kullanımı, ses eğitimi, ses tonunun ayarlanması, konuşma kuralları, konuşma aygıtına esneklik kazandırma, akıcı ve anlaşılır konuşma, dil alıştırmaları, beden dilinin etkin kullanımı konularında dersler veriliyor.

Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde aynı zamanda taekwando, akıl zeka oyunları, bağlama, dericilik, bilgisayar, gitar, masa tenisi, okçuluk gibi bir çok alanda kurs devam ediyor.

Editör: Selim GÖKEL