Niğde'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Niğde'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları

Niğde’de vatandaşlar için Fatih Sultan Mehmet Camiinde uğurlama töreni düzenlendi. Hacca gidecek olan 350 vatandaştan 160’ı düzenlenen törenin hemen arkasından kutsal topraklara yollandı. Diğer 190 vatandaş ise Pazar günü Kayseri havaalanından kutsal topraklara gönderilecek.
Niğde Müftülüğü Hac Organizasyonu Sorumlusu Muammer Kokulupınar, “Bugün Niğde’den 188 hacı adayımızı kutsal topraklara uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce de özel şirketler ile giden hacı adaylarımız ile bu pazar günü yolcu edeceğimiz 50 kişilik hacı kafilemizle birlikte toplamda 348 hacı adayımızı kutsal topraklara uğurlayacağız” dedi. 
MÜFTÜ AYAS, MEKKE 'DE KARŞILAYACAK 
Kokulupınar, Niğde İl Müftüsü Osman Ayas ve kutsal toprakların Niğdeli hacı adaylarını beklediğini belirterek, “Şu anda kutsal topraklarımız Niğdeli hacılarımızı bekliyor. Kutsal topraklara uğurladığımız hacı adaylarımıza hac vazifelerini kazasız ve sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri noktasında erkek ve kadın din görevlilerimiz eşlik ediyorlar. 
Hacı adaylarımız emin ellerde. Aileleri ve yakınları merak etmesinler. Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde hac vazifesini yerine getirip memleketlerine huzurlu bir şekilde döneceklerdir. Allah’ım hac vazifelerini kabul eylesin. Sırada bekleyen kurada çıkmayı bekleyen hacı adaylarımıza da Allah’ım kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu. 
Dualar eşliğinde aileleri ve yakınları tarafından uğurlanan hacı adayları duygusal anlar yaşarken, bazı hacı adayları ise gözyaşlarını tutamadı.