CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer  Niğde Elmalı köyünde konuştu. CHP Merkez İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi ile köye gelen Gürer,  “Niğde ilinde 14 yıldır sorunlar artıyor. Çözüm getirilmiyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yerel gazetelerin son 14 yılda attığı manşetlerin bir inceleyeni olsa verilen sözlerin ne olduğunun peşine düşülse  ne kadar söz verilip nelerin yapılmadığı görülür ”dedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Niğde’de Balkanların en büyük gübre fabrikası yapılacağı on yıl önce açıklandı, ortada bir şey yok.  İkiyüz Çin fabrikası beş yılda bitecekti beş yıl geçti 200’den vaz geçti iki tane Çin fabrikası yapılmadı. Niğde’de petrol bulundu diye gazeteler manşet attı, işlenecek petrol olmadığını TPOA açıkladı haber gerçek çıkmadı. Niğde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi dışı bırakıldı. Konya Nevşehir Aksaray aldı, Niğde alamadı. Hayvancılık ile ilgili açıklanan desteklerde Niğde adı geçmiyor. Niğde’de köyler boşalıyor, okullar kapandı, harap sağlık ocakları kapandı, Niğde sahipsiz il durumuna düştü. Yüksek hızlı tren Niğde merkezden geçmiyor.  Havaalanı sözü boşlukta duruyor. Niğde’de üretici perişan, patates, elma para etmiyor. Niğde ilinde herkesin mağduriyeti büyüyor”dedi.

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinde belediye olan çok sayıda  yerleşmenin köye dönüştürüldüğünü ve süreç içinde köylere yapılan yatırımların da gerilediğini ifade ederek “Önceleri tepki oluşmaması için  belediyelerin iptal olduğu yerlerde hizmet yoğunlaştı .kimi  belediye olan köyde çöp toplanmasından dahi şikayetler alıyoruz. Köylerde üretici ürün satamadığı için mağdur. Ayrıca hizmet anlamında da gerilemeler var. Bu nedenle sorunu olan her yere gereken zamanda hizmet götürülmesi sağlanmalıdır”dedi.

Köyde mağdurlarla ilgili soruları da yanıtlayan Ömer Fethi Gürer  sürecin hızlı, hukuka uygun, adil işlemesini ve mağduriyet yaşayanların bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini, CHP Genel  Merkezinde kurulan komisyon tarafından da izlendiğini ifade etti. “CHP Genel Başkanımız Sn.  Kemal  Kılıçdaroğlu bu konuda gereken uyarıları yapmayı sürdürmektedir” dedi.

 
Editör: TE Bilişim