CHP'li Erhan Adem'den Niğde Gümüşler Köyü Maden Kararına Tepki: "İhanet Kabul Edilemez!

Narkotik ekiplerinden uyuşturucu operasyonu, 41 gözaltı Narkotik ekiplerinden uyuşturucu operasyonu, 41 gözaltı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde Gümüşler kasabası altın ve gümüş madeni kurulması için alınan acele kamulaştırma kararına sert tepki gösterdi. Erhan Adem, kararın çevresel ve sosyal etkileri yeterince değerlendirilmeden, bölgenin tarihi ve kültürel mirasının göz ardı edilerek alındığını ifade etti.

"Gümüşler kasabası, yüzyıllar boyunca korunan tarihi ve kültürel değerlere sahip bir hazinedir" diyen Adem, "Bu değerli mirası madencilik faaliyetlerine feda etmek, kabul edilemez bir ihanettir" dedi.

Adem, ÇED süreçlerinin eksik yapıldığını ve kararın alınmasında toplumun görüşlerinin alınmadığını öne sürdü. "Madencilik faaliyetleri çevremizi, sağlığımızı ve geleceğimizi tehdit ediyor. Bu karardan derhal vazgeçilmeli" diye konuştu.

CHP'li Erhan Adem, İliç'te meydana gelen maden faciasına da dikkat çekti. "Madenciler halen toprak altında kurtarılmayı beklerken, yeni bir maden projesi başlatılması akıl dışıdır. İnsan hayatı madencilik şirketlerinin çıkarlarından daha değerlidir" dedi.

Erhan Adem, bölge halkına ve çevrecilere destek vererek, alınan kararın iptal edilmesi ve bölgenin geleceği hakkında şeffaf bir süreç başlatılması için her türlü yasal ve meşru yolu kullanacaklarını söyledi.

Gümüşler kasabası madencilerin insafına terk etmeyeceğiz. Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diyen Erhan Adem, hükümeti kararından vazgeçmeye çağırdı.

Editör: Selim GÖKEL