Niğde'nin  yöresel lezzetlerinin Türkiye ve dünyaya tanıtılması için Niğde 3. Gastronomi Festivali düzenlendi.

Niğde'de 3 gün sürecek olan Gastronomi Festivali, Derbent Kavşağından Jandarma Bando Komutanlığı Askeri Mehteran Bando Takımı eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşların kortej yürüyüşüyle başladı.

Festivalin ilk günü açılışa Vali Cahit Çelik, Niğde Belediyesi Başkanı  Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hasan USLU, protokol üyeleri, dünyaca ünlü şefler, STK’ların ve siyasi partilerin temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival, Derbent Meydanı’ndan Niğde Belediyesi Kültür Merkezi yanında bulunan Festival Alanında kadar yapılan Kortej Yürüyüşü ile başladı. İl protokol üyeleri tarafından festivalin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından festival alanında bulunan topluluğa hitaben, Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir bir konuşma yaptı. 

 Üç gün boyunca sürecek olan festival Niğde’nin yöresel yemeklerinin yapılıp dağıtılması, yemek pişirme yarışmaları, halk konserleri, Niğde Gastronomi ve Turizm Zirvesi ve yemek yeme yarışmaları ve bir dizi etkinlikle devam ediyor. 

Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü düzenlenecek Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü düzenlenecek

Editör: Selim GÖKEL