Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ilimizde faaliyet gösteren özel bir okul tarafından gerçekleştirilecek fidan dikme etkinliğine Final Okulları öğrencilerinden 5/A sınıfı öğrencisi Merve Meryem Şimşek tarafından yazılan bir mektup ile Niğde Valisi Cahit Çelik davet etti. 

 Vali Çelik de Cumhuriyetimizin 100. onur yıl dönümümde minik öğrencimizin talebini kırmayarak, düzenlenen fidan dikme etkinliğinde mektubu yazan öğrenci  ile bir araya geldi. Öğrenciler ile birlikte fidanları toprakla buluşturan Vali Cahit Çelik, fidanlara ilk can suyunu yine öğrencilerimizle birlikte verdiler. 

Vali Çelik  fidan dikme etkinliğinde yaptığı konuşmasında; “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu haftada öğrencimizin bu anlamlı talebi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Cumhuriyetimiz, yeni asırda bu öğrencilerimizin bu gençlerimizin omuzlarında yücelecek, yükselecektir. Tıpkı diktiğimiz bu fidanlar gibi öğrencilerimiz de yarınlarımızın teminatı olarak büyüyecek ve gelişecek ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için çalışacaklardır.  Bizlerin en kıymetli değeri olan Cumhuriyetimiz yine en kıymetlilerimiz olan yavrularımızla gelişmeye devam edecektir. Bu vesile ile ben şimdiden tüm Niğdeli hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi.

Etkinliğe, Vali Cahit Çelik ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Özel İdare Müdürü Ali Nebol, Gençlik ve Spor İl Müdür İlker Ötgünlü, Final Okulları Müdürü Hakan Aydın, öğretmenler, öğrenciler katıldı. 

Niğde’de Halk oyunları Çocuk Şenliği Düzenlendi Niğde’de Halk oyunları Çocuk Şenliği Düzenlendi

Editör: Selim GÖKEL