Niğde Demirciler Ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Turgut Taygur yaklaşan Kış Mevsimi öncesinde araç sürücülerini araçlarının bakım, onarımlarını yaptırmalarını, trafik kurallarına uymaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyardı.

Taygur sürücülere, kış mevsimi öncesi araçlarının bakımlarını yaptırmaları, kış lastiği takma ve trafik kurallarına uyma konusunda uyarılarda bulundu. Her yıl kazaların arttığı kış mevsiminde meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını hatırlatan Niğde Demirciler ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Turgut Taygur Şu açıklamalarda bulundu, “ Kış mevsimini daha güvenilir geçirebilmek için kış gelmeden araçlarınızın periyodik bakımının yapılması çok önemlidir. Örneğin motor antifrizi ve radyatör kontrollerinin yapılmaması, ilimizde kış şartlarının sert geçmesinden dolayı araçlarda donmaya neden olur. Ayrıca araçlarımızın kalorifer sistemlerinin bakımlarının yapılması da kış şartlarında camda oluşan buharlaşma ve buzlanmanın giderilmesi konusunda aracımızın daha rahat kullanılmasını sağlayacaktır. Bununla beraber kış mevsiminin başlamışından dolayı aracınızın motoruna uygun yağın konulması ve akülerinde direnç kontrolleri yapılması, yine araçların marş ve şarj dinamolarının bakımlarının yapılması bununla beraber yakıt sistemlerinin temizlenmesi de araçların soğuk havada zorlanmadan çalışmasını sağlayacaktır.” Dedi.

Sözlerine şunları da ekleyen Niğde Demirciler ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Turgut Taygur; Aracınızın bakım ve onarımına ayıracağınız birkaç saatle kendinizin, yakınlarınızın ve trafikteki diğer sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamış olursunuz” dedi.

Editör: TE Bilişim