Niğde Tarım ve Ormancılık il müdürü Asım Baş, Nohut üretimindeki artıştan dolayı piyasa fiyatlarındaki oluşması muhtemel düşüşün Üreticilerimizi mağdur etmemesi amacıyla Niğde Toprak Mahsulleri Ofisi  nohut alımlarını başladığını söyledi.

Müdür Baş yaptığı açıklamada; “Nohut üretimindeki artıştan dolayı piyasa fiyatlarındaki oluşması muhtemel düşüşün Üreticilerimizi mağdur etmemesi amacıyla 25.07.2018 tarihinden itibaren TMO Niğde Ajans Amirliğinde nohut alımı yapılmaya başlandı. Nohut alımları 25.07.2018 tarihinden itibaren üreticiler ile üreticilerin ortak olduğu kooperatif veya birliklerden ÇKS belgesinde belirtilen üretim miktarı kadarı kadar randevulu olarak yapılıyor. 2018 dönemi nohut alım fiyatı 3.250TL/Ton ‘dur. Ödeme, nohut teslimatını müteakip 10 gün içerisinde üretici hesaplarına yatacaktır. Randevulu alım ile ilgili usul ve esaslar;
1) Randevu alma işlemleri tüm iş ve iş yerleri için internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya www.randevutmo.gov.tr adreslerinden alınacaktır. Telefon üzerinden randevu verilmeyecektir.
2) Üreticiler randevu almadan önce İl / İlçe Gıda Tarım ve Orman müdürlüklerinden ÇKS bilgileri güncellenmeyecektir.
3) Üreticilerin ÇKS bilgileri sistem tarafından otomatik olarak sorgulanacağından ÇKS belgesinde kayıtlı nohut miktarı kadar randevu verilecektir.
4) Peşin alım randevuları 31 Ağustos 2018 tarihine kadar alınabilecektir.
5) Pazar günleri hariç haftanın altı günü randevu alınabilecektir.
6) Alınacak randevular başka bir kişi için kullanılmayacaktır.
7) Randevu alınırken üreticilerle iletişim kurmak amacıyla mutlaka güncel telefon numaralarını yazmaları gerekmektedir” dedi.
 
Editör: TE Bilişim