Girişimcilik eğitiminin 15 - 18 Ağustos 2017 tarihleri arsasında Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonunda gerçekleştirileceğini ifade eden NTB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık; “İlgilenen girişimci adaylarının başvurularını Niğde Ticaret Borsası’na 11 Ağustos 2017 tarihine kadar şahsen yapabilecekler” diye konuştu.

KONTENJAN 30 KİŞİ İLE SINIRLI

Girişimcilik eğitim kontenjanının 30 kişi ile sınırlı olduğunu belirten NTB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, istekliler arasında yapılacak mülakattan sonra eğitime katılmaya hak kazananların, NTB tarafından telefonla bilgilendirileceğini vurguladı.

BAŞVURULAR 11 AĞUSTOS’DA SON

Zafer Uyanık “Girişimcilik eğitimi için başvurular 11 Ağustos Cuma gününe kadar yapılabilecek. Mülakat tarihi ve saati ise başvuru yapan isteklilere telefonla bildirilecek” dedi.

EĞİTİMDE NELER VAR

Eğitimin içeriği hakkında bilgilerde veren Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Zafer Uyanık: “Niğde Ticaret Borsası ve Ahiler Kalkınma Ajansı İşbirliğinde düzenlenecek Girişimcilik Eğitimi Ağustos ayı içerisinde başlayacak girişimcilik kursu 32 saatlik eğitimden oluşmaktadır. Eğitim sonunda başarılı olanlara Başarı Sertifikası verilecek. Eğitimin içeriğinde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecek” diye konujştu.

BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKA

Toplam 32 saatlik eğitimin sonunda başarılı olanlara Sertifika verileceğini söyleyen Uyanık, “Sertifika alan katılımcılar, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 50 bin liraya kadar olan hibe, 100 bin liraya kadar olan faizsiz kredi desteklerinden faydalanmak için başvurabilecek” dedi. 

Editör: TE Bilişim