Niğde Tarım İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Bakanlıkça kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatiflerin muaccel hale gelen kooperatif ve ortakların borçlarının yeniden yapılandırılacağını söyleyerek, borçluların 30 Haziran tarihine kadar İl Tarım  Müdürlüğü’ne müracaat ederek, taksitlendirme sözleşmesi düzenlemeleri gerektiğini belirtti.
 
        Bakanlıkça kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatiflerin muaccel hale gelen kooperatif ve ortakların borçları yeniden yapılandırılarak beş yıl süre ile taksitlendirilmesine dair 25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı (1.Mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanan 6111 sayılı Kanunun 17. Maddesinin 21. Fıkrası gereği yeniden yapılandırılarak taksitlendirilebilecek.

      
BAŞVURULAR 30 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK
 
            İl Tarım Müdürü Nizamettin Bilhan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Tarımsal amaçlı kooperatiflere veya bu kooperatiflerin ortaklarına 31 Aralık 2010 tarihinden önce kullandırılan ve bu kanunun yayımlandığı tarih itibariyle muaccel hale gelen krediler ile yeniden yapılandırılan kredi alacaklarının bakiye asılları ile ödenmeyen alacağın vadesinin başlangıç tarihi itibariyle kanunun yayınlandığı tarihte kredilere uygulanan sözleşme faiz oranı esas alınarak hesaplanacak tutar ile TÜFE/ÜFE aylık değişim oranlarının yıllık toplamı dikkate alınarak basit usulde hesaplanacak tutardan düşük olanı esas alınarak hesaplanacak borç tutarının ilk taksit 2011 yılı Eylül ayından başlamak üzere ve her yıl ilk   taksitin tekabül ettiği ayda toplam beş eşit taksitte ödenmesi şartıyla bu alacakların ödenen kısmına isabet eden borçların tahsilinden vazgeçilecek” dedi. Taksitlendirmeden yararlanmak için ilgililerin 30 Haziran tarihine kadar İl Tarım  Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerektiğinin dile getiren Bilhan, “ İlgililerin taksitlendirme sözleşmesi düzenlemeleri gerekir. Bu sürenin uzatılması söz konusu değildir” dedi.  

Editör: TE Bilişim