Tarım ve Orman İl Müdürü Asım BAŞ Bor İlçesinde 160 dekar alanda lavanta üretimi yapan Prof. Dr. Mehmet Emin İnal' ı ziyaret etti. İl Müdürü Baş, üretim yapılan araziyi ve lavanta yağı üretilen tesisi inceleyerek bilgiler aldı.

Asım Baş, Niğde’de alternatif ürün olarak dikimi yapılan lavanta arazisinin İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük lavanta bahçelerinden birisi olduğunu söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığının lavanta gibi tıbbi aromatik bitkileri desteklediğini belirten Baş şunları dedi, "Bakanlığımız tıbbi aromatik bitkileri destekliyor. Bu lavanta bahçesi iç Anadolu da bulunan en büyük lavanta bahçelerinden bir tanesidir. Lavanta tıbbi  aromatik bitkiler kapsamında hem sağlık sektöründe kozmetikte temizlikte ve daha farklı alanlarda da gıda sektöründe de değerlendiriliyor." dedi.

Lavanta yağının iç ve dış piyasada yüksek fiyatlardan alıcı bulduğunu söyleyen Prof. Dr. İnal "Alternatif tarıma ülkemizin ihtiyacı var. Topraklarımızın daha verimsiz olması yağmurlarımızın daha az yağması çiftlilerimiz alternatif tarıma yönlendiriyor. Biz de bu kapsamda hem çiftçilerimize örnek olalım dedik, hem de çiftçilerimizi teşvik etmek istedik." dedi.
 
Editör: TE Bilişim