Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında 2013/28 nolu Tebliği 01.06.2013 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Belediye Başkanları, Muhtarlar, Kooperatif Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Birlik Başkanları, İl Müdürlüğü personeli ile İlçe Müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden Mühendis H. Emin Malgır tarafından toplantıda tebliğin uygulaması hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verilerek,  başvuruların tebliğin yayımlandığı tarihten itibaren başladığını ve son başvuru tarihinin 30 Temmuz 2013 olduğu hatırlatıldı. Başvuruların İl Müdürlüğüne şahsen teslim edilmesi gerektiğini ve Hibeye esas KDV hariç % 50 Hibeli mal alım tutarı gerçek kişiler için 100.000 TL, tüzel kişiler için 200.000 TL’yi geçemeyeceği vurgulandı.



% 50 Hibeli Program yatırım konuları



a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,


b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,


c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,


ç) Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,


d) Center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması,


e) Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,


f) Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması,


  


Başvuracak kişi ve kuruluşlar



(1) Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabilir.


(2) 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konularına uygun olması şartı ile tüzel kişilik olarak başvurabilir. Sulama kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden  en az 10 yıl ve üzeri  kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapabilirler.


Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişiler, yukarıda belirtilen yatırım konularından sadece birisi için başvuru yapabilir.


Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar, bu Tebliğ kapsamında aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar. Ancak, farklı parsel için farklı yatırım konusunda başvuru yapabilecekleri anlatıldı.


Editör: TE Bilişim