Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Yeni Nesil İstihdam Teşvikleri ve İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantı, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü toplantı salonunda Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Önder Atakan ve Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı Muhittin Öztürk tarafından SGK ve İŞKUR personellerine yönelik yapıldı.

Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Atakan; Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 7103 sayılı Kanunla İlave İstihdam Teşviki, Bir Senden Bir Benden Teşviki, 2018 Yılı Asgari Ücret Desteği ve Geriye Dönük Teşviklerden Yararlanma gibi çok önemli düzenlemeler yürürlüğe girdiğini, yeni getirilen teşviklerden yararlanma şartlarını, yararlanma şartlarını taşımalarına rağmen geriye dönük teşviklerden yararlanamayan işverenlerin bu teşviklerden nasıl yararlanılacağına dair sunumlarını gerçekleştirdi.

Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı Öztürk ise İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları ve işsizlik ödeneği alanların istihdamı ile engellilerin istihdamı konularında uygulanan teşvikler hakkında sunumlarını yaptı.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim