Abdullah Gül Üniversitesi, SALTO-Youth Euromed Kaynak Merkezi (Avrupa Komisyonu adına), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve AB Bakanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ortaklığıyla Uluslararası Gençlik İstihdamında Zorluklar Sempozyumu (İSYEC)’nun ilki gerçekleştirildi.

 

Kayseri Abdullah Gül Ünivesitesi’nde düzenlenen ve yoğun ilgiyle karşılaşan sempozyuma yurt içinden 60 katılımcı seçilerek davet edildi. Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Biriminden Oğuz Çolak, Rukiye Demirtaş, Mehmet Özenç ve Melek Ulusoy da sempozyuma davet edilenler  arasında yer aldılar.

 

Son yıllarda, demografik faktörlerin yanı sıra küresel ekonomik ve finansal krizler nedeniyle, gençlerin işsizliği daha hızlı bir artış göstermiştir. Gençler istihdam konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu için, çözüm bulmak amacıyla farklı sektörler tarafından ileriye dönük önlemler alınması gerekliliği doğmuştur.

 

Sempozyum; örgün ve yaygın eğitim sektörü, özel sektör ve kamu sektörü arasında değişim, akış ve birlikte geliştirme oranını artırmanın yanı sıra gençlerin istihdamı ile ilgili alanlarda geniş bir yelpazede akademik araştırma ve işbirliği için fırsat sağlamayı amaçlayan ve üç gün süren sempozyumda, temsil edilen bu üç sektörü bir araya getirildi. İlk ISYEC sempozyumu üç sektörü temsil eden pek çok uzman ile birlikte aşağıdaki kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

SALTO-Youth Euromed Kaynak Merkezi (Avrupa Komisyonu adına)

Dünya Bankası

-          Avrupa Konseyi

-          T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı

-          Avrupa Birliği Bakanlığı

-          Türk Ulusal Ajansı

-          ENACTUS

-          KOSGEB

-          İŞKUR

-          Ankara Üniversitesi

-          Orta Doğu Teknik Üniversitesi

-          Bilkent Üniversitesi

-          Avrupa Gençlik Forumu

Birinci gün, gençlik istihdamının şu anki durumunu değerlendirme ve sektörler arası işbirliği, ikinci gün, “Sektörler Arası Köprüler Kurulması”, uzmanlarımıza var olan örnek ve başarı hikayelerini sunma fırsatı, üçüncü gün ise gelecek planlar ve işbirlikleri üzerinde duruldu.

 

Sempozyumun son günü katılımcıların açmış olduğu standlarda, ülke düzeyinde bu alanda yapılan faaliyetler sergilenerek fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalanmış oldu.Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi standını ziyaret edenlerin önemli bir kısmı, AB projelerini www.nigdeab.gov.tr adresinden takip ettiklerini, sempozyum çağrısını da burada görerek başvurduklarını belirterek teşekkür ettiler.

 

 

Editör: TE Bilişim