Dünden bir haber...

* Niğde'de Patates Depolarına Baskın...
Hafta  sonu  Niğde  Defterdarlığı bağlı ekipler  Niğde  genelinde  faaliyet gösteren depolar başta olmak üzere, sebze taşımacılığı yapan kamyon ve tırlar üzerinde de yol kontrolleri yaptı.  Bu ay sonuna kadar Niğde  genelinde kontrollerin artarak aralıksız devam edileceği ifade edildi. 26 Kasım 2018

****

Dünden bir haber daha... 26 Ağustos 2015

*Niğde, Soğuk Hava Depolama Merkezi Olacak
Niğde İl Özel İdaresinin bu yıl yeraltı soğuk hava depo yapımına önem verdiğine dikkat çeken Kılıç: “Yeraltı depoları yapmak bu yıl il özel idaremizin Niğde’ye yaptığı iyiliklerin başında geliyor.  İlk adımımız Aktaş kasabasına yapacağımız 100 bin tonluk depodur. 100 bin ton kapasiteli. Niğde Türkiye’nin patates üretiminde birincidir. Niğde’nin yıllık patates üretimi 300 bin tondan fazladır” dedi. 

****

Dünden bir haber daha...19 Haziran 2015

Yeraltı Soğuk Hava Depoları Yapılıyor
Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde’de alternatif tarımı desteklemek ve çiftçilerin ürettikleri ürünleri daha az maliyetle depolayıp uzun süreli satış yapabilmeleri amacıyla ilimizde üç yere yer altı soğuk hava depo yapacaklarını belirtti. Peşin; “Niğde’de alternatif tarımı desteklemek adına ve çiftçilerimizi n gerek patates gerek diğer ürünlerini tarlada satmak yerine sağlıklı ve daha az maliyetle depolayarak değerli bir şekilde piyasaya satmaları için il özel idaresi destekli yer altı oyma soğuk hava depoları yapmayı planladık.

****
Dünden bir haber daha...16 Ağustos 2015

*Doğal Kaya Oyma Depolarına Başlandı
Vali Necmeddin Kılıç Başkanlık ettiği İl Encümen Toplantısında idaremiz tarafından yapımı devam eden Doğal Kaya Oyma Depolarla ilgili açıklamada bulundu. Vali Necmeddin Kılıç, tarım ili olan Niğde’nin patates üretiminde birinci olduğuna dikkati çekerek tarımsal faaliyetlerin olmazsa olmazının, üretilen ürünlerin depolanacağı alanlar olduğunu söyledi.

****

Dünden bir haber daha...  26 Kasım 2016​

*Türkiye'nin en büyük yeraltı depolama tesisi Niğde'de hizmete girdi
Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna; “ ...Aynı anda 48 bin ton kapasiteli depolayabilecek başka yer altı deposu yok. Mekanik iklimlendirme ve havalandırma tesisi kurulması halinde ise aynı yerde 100 bin ton ürünü depolayabileceğiz. Deponun, Aktaş Lojistik Köyü ve otoban çıkışında olması dolayısıyla çevre illere de hizmet verecektir. Yörede üretilen patatesin yanı sıra Akdeniz bölgesinde yetiştirilen narenciye ürünlerini de bu doğal soğuk havaa depolarımızda koruyabileceğiz” dedi.

****

Dünden bir haber daha... 18 Ekim 2017  
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Kayadan Oyma Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelik" Resmi Gazetede yayılandı. Tıklayın

****

Dünden bir haber daha... 16 Ağustos 2018 
Niğde İl Genel Meclis Kararı ile Niğde İl Özel İdaresinin ihale ilanı.... Tıklayın

****
İLGİLİ HABERLER SAYFANIN ALTINDA
Editör: TE Bilişim