İç Anadolu bölgesinde bir ilk olacak olan yer altı oyma soğuk hava deposu Niğde’de üç ayrı noktaya 130 bin tonluk oyma soğuk hava depoları yapılacak. 

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde’de alternatif tarımı desteklemek ve çiftçilerin ürettikleri ürünleri daha az maliyetle depolayıp uzun süreli satış yapabilmeleri amacıyla ilimizde üç yere yer altı soğuk hava depo yapacaklarını belirtti.

Peşin; “Niğde’de alternatif tarımı desteklemek adına ve çiftçilerimizi n gerek patates gerek diğer ürünlerini tarlada satmak yerine sağlıklı ve daha az maliyetle depolayarak değerli bir şekilde piyasaya satmaları için il özel idaresi destekli yer altı oyma soğuk hava depoları yapmayı planladık. İl özel idaresi olarak birkaç noktada araştırmalarımızı gerçekleştirdik. Belirli yerlerimiz var. Orhanlı, edikli arası güzel ve uygun bir yer var. Yine Aktaş’ta il özel idaresi arazisinde yapacağız. Aktaş beldemizde 130 bin tonluk bir depo 50 bin metre kare alan içerisinde 130 bin tonluk bir depoyu oyma yöntemiyle yapacağız. Böylelikle yer altı depolarıyla birlikte vatandaşlarımız ürünlerini daha az maliyetle depolayıp uzun süreli satış yapabilecekler. Bu yer altı oyma soğuk hava depolarıyla geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunduk” dedi.

Niğde İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Peşin; “Ayrıca bu soğuk hava depoları sayesinde mantarcılığı teşvik etmiş olacağız. Bu depolarda oluşacak hazneleri gerektiğinde bizim teşvik ettiğimiz çiftçilere mantar üreticiliğini verip orada gelir elde etmelerini sağlamış olacağız” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim