Vali Barut’un yanı sıra, Niğde Belediye Başkan Vekili İdris Bayram, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Belediye Başkan  Yardımcısı Ahmet Köseoğlu ve Niğde Televizyonu Genel Müdürü Kerem İşkan’ı tesis girişinde Niğtaş Mikronize Kalsit Ticaret ve Sanayi Genel Müdürü Sakin Aruk, Genel Müdür Yardımcıları Hamdi Aruk ve Durmuş Aruk, Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli, Danışman Ziraat Mühendisi Profesör Dr. Fikret Akın Erdem, Yönetim Danışmanı Vurkay Eren, Veteriner Hekim Mert Tatar, Jeotekniks Nuh Bektaş ve çok sayıda çalışan personel karşıladı.
 
Vali Âlim Barut yaptığı konuşmada; ”Bu tesisimizin istihdama katkısı olacak, üretime katkısı olacak, size ve memlekete faydası olacak. Böyle güzel bir tesisi, Niğde halkına örnek olması açısından herkesin görmesini isterim. Bu tesisin yapımında emeği geçenlere, yardım edenlere, danışmanlık yapanlara, akıl verenlere ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir tesis meydana getirdikleri için. Artık büyük hayvancılık yapanların yem bitkisini de kendilerinin ürettiği görülmektedir. Zaten tüm dünyada böyle yapıyor. İşte buna İşletme denir. Hepsi birlikte entegre halinde yapılan işler İşletme anlamı kazanıyor” dedi.
 
 
Danışman Ziraat Mühendisi Profesör Dr. Erdem’de tesis hakkında şu bilgileri verdi. “NİĞTAŞ Tarım Niğde-Ovacık Beldesinde kurulan bitkisel üretim ve hayvansal üretimi bir arada yapan entegre bir işletmedir. Temel amacımız tarımda mevcut olan potansiyelimizi işletme anlayışı ile yatırıma dönüştürme esasına dayanmaktadır.
 
NİĞTAŞ Tarım, ilk etapta 350 büyükbaş süt sığırı işletmesiyle ilk üretimine 2010 yılı baharında 220 dönüm silajlık mısır ekimi ile başlamıştır. Ağustos ayında attığı hayvan barınağı ve silaj çukuru temelini 1,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak 22 Ağustos ta ilk parti hayvanını işletmeye almış bulunmaktadır. Bu üretim yılında 1800 dönüm arazide kendi ihtiyacı olan kaba ve kesif yem ihtiyacını karşılamak üzere üretimini planlamıştır.
 
Tarımsal üretim Ülkemizin olmazsa olmazıdır. Toprağı ve suyu ekonomik kullanarak tarım sektörüne yatırım yapılmalıdır. Özellikle son yıllarda tarıma verilen ciddi ve anlamlı destekler sektörel yatırımlarda tarımı ve hayvancılığı ön plana çıkarmış bulunmaktadır.
 
Nihai hedefimiz 1 yıl gibi kısa bir sürede 1500 büyükbaş sağmal varlığına ulaşmak, 4 yıl içinde 10 bin dönüm arazi ve 5 bin adet hayvan varlığı ile Ülkede ve Bölgemizde sayılı işletmeler arınsa (İlk 5) girmektir.
 
Böylece 5 yılsonunda yıllık 15 milyon litre süt, endüstriyel yoğurt ve diğer süt ürünleri, 500 bin kg et ve et mamulleri üreten bir entegre işletme ile Ülke ve bölge kalkınmasında tarım sektöründe öncü bir kuruluş olmaktır” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim