NİGEP Kapsamında Ulaşım , Haberleşme ve Sağlık Grupları Toplantılarını Gerçekleştirdi.


Niğde İl Gelişme Planı kapsamında oluşturulan Sağlık İhtisas Komisyonu 5. Toplantısı Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
 
Niğde Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emre ÜNAL’ın koordinatörlüğünde, Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi’nden Dr. Mehmet ÖZENÇ’in katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Niğde İl Sağlık Müdürü ve sağlık ihtisas komisyonu başkanı Uzman Dr. Ali Rıza ERDOĞAN’ın yanı sıra, Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa KAÇMAZ, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU, tabipler odasından Dr. Selçuk ÖZMEL, Uzman Eczacı Aylin ATABEK, İl Sağlık Müdürlüğü’nden Tuncay ÇELİK ve Taner SARI ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Elif DEMİRKAPI katıldı.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Tuncay ÇELİK ve Taner SARI bu toplantıya kadar yapılan çalışmalar ve gelinen nokta hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi. Komisyon çalışmalarının belirlenen takvim çerçevesinde ilerlediğini ifade eden komisyon koordinatörü Doç Dr. Emre ÜNAL Niğde’nin sağlık verilerinin çevre illere ve Türkiye ortalamasına göre iyi durumda olduğunu belirtti. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza ERDAĞAN ise Acil Sağlık Hizmetleri kapsamındaki verileri değerlendirirken Niğde’nin istasyon, personel sayısı ve niteliği açısından çevre illere ve Türkiye’ye oranla oldukça iyi durumda olduğunu ifade etti. Ayrıca komisyon üyeleri Niğde’nin sağlıktaki Güçlü ve Zayıf yönleri ile Fırsat ve Tehditlerinin neler olduğu üzerinde görüşlerini beyan ettiler.
 
 
NİGEP KAPSAMINDA ULAŞIM VE HABERLEŞME ÇALIŞMA GRUBU 2. TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
Niğde İl Gelişme Planı kapsamında oluşturulan Ulaşım ve Haberleşme Çalışma Grubu 2. Toplantısı Telekom toplantı salonunda gerçekleştirildi.Niğde Üniversitesi’nden Yrd. Doç.  Dr. Okyay Uçan’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi’nden Melek Ulusoy, Telekom Teknik Operasyon Müdürü Işık Öztürk, TCGG Niğde Gar Müdürü Doğan Duruduygu, Telekom Network Mühendisi Turgay Karacan, İnşaat Teknikeri Çağlar Salgın ve İnşaat Teknikeri Abdullah Akdoğan katıldı.
Ulaşım ve iletişim sistemleri güçlü ekonomilerin ve artan yaşam kalitesinin en temel göstergelerindendir. Bu hizmetlerin Niğde ilinde ekonomik, etkin, hızlı, güvenli ve seçenekli bir bakış açısıyla gerçekleştirilmesi amacını taşıyan toplantıda; ulaştırma ve haberleşme konularında Niğde iline ait geçmiş yılların verileri ve bilgileri bir araya getirildi. Niğde ilinin ulaşım ve haberleşme alanında güçlü ve zayıf yönleri değerlendirilerek, avantajlı ve dezavantajlı olduğu alanlar tespit edilmeye çalışıldı. İlimizin ulaşım ve haberleşme ağı ile entegre edilerek; ekonomik, dengeli ve akıllı çözümlere ulaşılması hedeflenen toplantıda katılımcılar sorunların tespiti ve çözüm önerileri hakkında yaptıkları çalışmalar ile ilgi bilgi verdiler.



 
Editör: TE Bilişim