Niğde Valiliği, Niğde KOSGEB İl Müdürlüğü ve Niğde Teknopark A.Ş. işbirliği ile birlikte ilimizdeki girişimcilik potansiyelini ve değerlerini ortaya çıkaracak projelerin desteklenmesi amacıyla “Niğde’nin Yeni Değerleri İş Planı Ödülü Yarışması” düzenlenecektir.

“Bu İş Senin-İş Planı Ödülü Yarışması”nda, birinciye 50 bin lira, ikinciye 30 bin lira, üçüncüye de 20 bin lira para ödülü verilecek.

Düzenlenen yarışmanın detaylarını görüşmek üzere Niğde KOSGEB İl Müdürü Niyazi Gücenmez, Niğde Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu ve Niğde Valiliği Proje Yatırım Ofisi Koordinatörü Ali İlker Atabay’ı makamında kabul eden Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamasında;  “Devletimizin 2023 ve 2071 hedeflerini başarmanın en önemli ön şartlarından birisi de yenilikçiliğin ve yerliliğin sürekli hale getirilerek uygulanmasıdır” dedi. Arge ve inovasyonun sanayi, tarım, ticaret başta olmak üzere her sektör için çok büyük önem arz ettiğinin atını çizen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek;  “Ülkemizin tüm sektörleriyle birlikte çağa ayak uydurabilmesinin ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkılmasının tek yolu arge-inovasyonla birlikte rekabetçi işletmelerin ortaya çıkması ile mümkündür.

Devletimizin 2023 ve 2071 hedeflerini başarmanın en önemli ön şartlarından birisi de yenilikçiliğin ve yerliliğin sürekli hale getirilerek uygulanmasıdır. Bu hedeflere doğru emin adımlarla yürüyen devletimizin ulusal ölçekli politikalarına Niğde özelinde katkı sağlamak amacıyla ilimizde yenilikçi iş fikirlerini desteklemek üzere bir yarışma organize ediyoruz. Bu süreçte KOSGEB Genel Müdürlüğü tarafından yarışma faaliyetlerinin finansmanı amacıyla hibe desteği sağlanmıştır.

Valiliğimiz Proje ve Yatırım Ofisi, Niğde KOSGEB İl Müdürlüğü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Teknopark A.Ş. koordinasyonuyla sağlanan hibe akabinde aynı işbirliği ve koordinasyon devam ettirilerek yarışma gerçekleştirilecek ve önümüzdeki yıllarda kapsamı daha da genişletilerek devam ettirilecektir. Ödül almaya hak kazanan iş fikirleri, toplam 1.100.000 TL’ye kadar ARGE ve girişimcilik hibe destekleri alabileceklerdir.

Bu destekler, sağlam ve yenilikçi iş fikirleri olan girişimcilerimiz için son derece önemli tutarlardır. Niğde’mizde yeni ve yenilikçi iş fikirlerine sahip herkesi yarışmaya katılmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yarışma için gerekli fon KOSGEB Genel Müdürlüğü tarafından sağlanmakta olup Niğde ilinde yenilik ve teknolojiye dayalı girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, girişimcilik bilincinin yaygınlaştırılması ve başarılı girişimcilerinin desteklenmesini hedeflenmektedir.

Yarışma, 15.06.2010 tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği kapsamında 2018-10, 2018-21 ve 2019-14 sayılı KOSGEB İcra Komitesi Kararları ile kabul edilerek uygulamaya konulan Girişimciliği Geliştirme Destek Programının 23. Maddesine uygun olarak düzenlenmektedir.

Başvuru Koşulları: Niğde’de işletmesini kuracak olup, yenilikçi/teknolojik iş fikirlerine sahip ve KOSGEB “Girişimcilik” eğitimini tamamlamış, 21 Nisan 2020 itibariyle 24 ay içerisinde işletmesini kurabilecek girişimciler ile 22 Nisan 2018 itibariyle işletmesini kurmuş ve en az %50 ortaklığa sahip kişiler yarışmaya başvurabilir. İş planı ödülü yarışmasında dereceye girenlerin Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde işletmesi olması durumunda; bu işletme, jüri karar tarihi/yarışma sonuç tarihi itibariyle en fazla 24 ay önce kurulmuş olmalıdır.

Ödüller: Yarışma sonunda başvuru şartlarını sağlayarak iş planlarını eksiksiz olarak sunan ve yapılacak değerlendirme sonucunda dereceye giren girişimci adaylarından birinciye 50.000 (elli bin) TL, ikinciye 30.000 (otuz bin) TL, üçüncüye 20.000 (yirmi bin) TL ödül KOSGEB tarafından verilecektir. Ayrıca yarışmaya katılanlar KOSGEB’den 370.000 TL’ye kadar girişimcilik ve 750.000 TL’ye kadar ARGE hibe desteklerinden faydalanabileceklerdir.

Yarışma Süreci: Yarışmaya başvurmak isteyen girişimci adayları, başvuruda doldurulması zorunlu olan başvuru formunu https:// http://buissenin.nigdeteknopark.com/ adresinden temin edebileceklerdir.  Başvuru formu doldurulduktan sonra her sayfası paraflanmış pdf formatını içeren bir kopya [email protected] adresine mail yoluyla gönderilecektir. Son başvuru tarihi olan 23.03.2020 tarihine kadar teslim edilen iş planları, değerlendirme komitesi tarafından incelenerek değerlendirilecek ve yarışma sonuçları 21.04.2020 tarihinde kamuoyuna açıklanacaktır.

Editör: TE Bilişim