Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" konusu ile ilgili olarak Niğde'nin sanayici- işadamları Vali Ertan Peynircioğlu Başkanlığında Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve OSB Başkan Vekili Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Yönetim Kurul Üyeleri, SGK İl Müdürü Mustafa Aydoğdu, İŞ-KUR İl Müdür V. Ali Bingül ve çok sayıda sanayici- İşadamı katıldı.

Açılış konuşmasını Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve OSB Başkan Vekili Şevket Katırcıoğlu'nun yaptığı toplantıda, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise istihdamın önemine değindi.

Daha sonra sanayici-işadamlarına seslenen Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu; "Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliği kapsamında bir araya geldik. İstihdam insanlara iş, aş, ekmek, çocukların geçimi ve insanların geleceği demektir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de istihdam konusu önemli bir sorun haline gelmiştir. Hepimizin bildiği sebeplerden dolayı son bir yıl içerisinde ülkemizde istihdam daralması oldu. Bu sebeplerde en başta komşu ülkelerimizde yaşanan sorunlardır. Ülkemizde bu ateş çemberi içerisinde birliğini ve dirliğini devam ettirmeye çalışıyor. Bu zor bir durum. Burada bir konuya dikkat çekecek olursak huzurun, güvenin olmadığı bir yerde, devletin gücünü gösteremediği bir yerde neler olduğunu Suriye örneğinden çok rahat görebiliriz. Kısacası insanlar ne kadar zengin olursa olsun eğer ülkede huzur ve güvenlik yoksa bu zenginliğin, bu varlığın hiçbir kıymeti yoktur. Bu nedenle istikrarın önemi çok büyüktür.

İnsanlarımız, zenginlikleri oranında değil; ne kadar çok insana istihdam sağladığı oranda huzurlu ve mutlu olabilirler. İnsanlar sosyal birer varlıktırlar. Bu nedenle yanı başımızda işsiz, aşsız, mutsuz insanlar varken bizler huzurlu olamayız. Doğru olan ise toplumun topyekûn kalkınmasıdır. Herkes işadamı ve sanayici olamayacağına göre netice itibarıyla istihdam sahalarının açılması gerekir. Ülkemizde en büyük istihdamı devlet sağlamaktadır. Çeşitli yollarla da siz işadamlarımıza istihdam teşviki sağlamaktadır. İşadamlarımıza düşen ise istihdamı mümkün olduğunca artırmaktır.

Bugünde burada ilimizde istihdamı arttıracak konular hakkında siz değerli sanayici- işadamlarımızla fikir alışverişi yapmak için bir araya geldik. Umuyorum ki toplantımız verimli geçer, Niğde'mize ve Niğdeli vatandaşlarımıza istihdam konusunda fayda sağlar." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından SGK İl Müdürü Mustafa Aydoğdu, İŞ-KUR İl Müdür V. Ali Bingül istihdam seferberliği hakkında teknik bilgiler içeren birer sunum yaptılar.

Toplantı, soru cevap şeklinde fikir alışverişi ile devam etti.

Editör: TE Bilişim