Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Niğde Misli Ovası III. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi uygulama alanı olan Niğde Merkez Karaatlı, Edikli, Dikilitaş, Çayırlı Kasabaları ve Çarıklı, Aşlama, Yarhisar Köyleri halkından toplam 100 çiftçiye arazi toplulaştırması konulu teknik gezi düzenlendi.

 

Çiftçiler Niğde Misli Ovası III. Kısım AT ve TİGH projesi kapsamında, Kayseri İli Kocasinan İlçesi Kalkancık köyü ve Yahyalı İlçesi Yerköy köyüne götürülerek tamamlanmış olan arazi toplulaştırma projelerini yerinde inceleyerek bölge çiftçileriyle karşılıklı değerlendirme yaptılar ve gözlemde bulundular.

 

Teknik geziye arazi toplulaştırma projesi uygulanacak bölge çiftçileriyle beraber Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görevli proje Kontrol Mühendisi Uğur Çelen’in başkanlığında, TAD Şube Müdürü Bayram Akkuş, Kontrol Mühendisi Fahrettin Maden, Tekniker Süleyman AYdoğan ve ilgili firma temsilcileri katıldı. 

 

       

Editör: TE Bilişim