İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen dağıtım törenine Vali Yılmaz Şimşek, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İl Genel Meclis Üyeleri, Niğde Arı yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ünal ve arı yetiştiricileri katıldı.

Törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “İdari ve uygunluk kriterlerini geçerek değerlendirme kurulu tarafından desteklenmeye hak kazanan “KOP ile Güneşten Bal Akıyor” Projesi kapsamında bugün üreticilerimize güneş enerjisi panellerini veriyoruz. Proje kapsamında İlimiz Altunhisar, Bor, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde arıcılık faaliyeti yapan toplam 55 arıcıya taşınabilir, şebekeden bağımsız elektrik enerjisi üreten güneş enerji sistemleri verilecektir.
Projenin toplam maliyeti 385 Bin TL olup  yüzde 70’i KOP İdaresi tarafından geri kalan yüzde 30’luk kısmı ise Özel İdare ve Arıcılarımız tarafından karşılanmıştır. Proje kapsamında verilecek güneş panelleri sayesinde sektörün en büyük sorunlarından biri olan,  elektrik erişimi bulunmayan bölgelerde arı yetiştiricilerinin elektrik enerjisi temini problemi çözülecektir. Elektriğin taşınabilir güneş panelleri ile sağlanması, arıcılarımızın insani temel ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olacağı gibi bal sağma makinesinin yerinde çalıştırılabilmesi gibi kolaylıklar da sağlayacaktır. Bu sayede;   zor bir meslek olan aracılık daha kolay hale gelecek,  hâlihazırda bal üretimi yapan siz üreticilere teşvik olacak ve bölgemizde bal üretimi artış sağlayacaktır.

Bu Projenin 2. Etabında ise Tarım İl Müdürlüğü tarafından KOP idaresine sunulan ve İdaremizin de finansman desteği verdiği proje ile Merkez İlçemizdeki 54 arıcımıza aynı şekilde Güneş Enerji Sistemleri verilecektir. Niğde Arı Yetiştiricileri Birliğine ve üyelerine hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.
 
 
Editör: TE Bilişim