Niğde Merkez Uluağaç köyünde Horoz tipi olan Göynük-98 ve Şeker tipi Bulduk adlı fasulye çeşitlerini çiftçilere tanıtmak amacıyla tarla günü yapıldı.


Uluağaç köyünden Muzaffer Gezer adlı çiftçinin Tarlasında 2’şer dekardan 4 dekarlık alanda demonstrasyon çalışması yapılan Göynük-98 ve Bulduk fasulye çeşitlerini çiftçilere tanıtmak amacıyla yapılan tarla gününe İl Müdür Vekili Hacı Yusuf Parlak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Vahap Erol, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bayram Akkuş, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Teknik personeller ile çiftçiler katıldı.



İl Müdür Vekili Hacı Yusuf PARLAK tarla gününde yaptığı konuşmada çiftçilere Tarla Gününe gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek önümüzdeki yıllarda bu tanıtımı yapılan çeşitlerin yaygınlaşmasını umduğunu söyledi.



Konu Uzmanı Ziraat Mühendisi Mehmet COŞKUN ise 2014 yılında ilk defa deneme ekimini gerçekleştirdikleri bu iki çeşidin çok iyi gelişme gösterdiğini, her iki fasulye çeşidininde piyasanın en fazla tuttuğu çeşitler olduğunu ve fiyatlarının önceki çeşitlere göre daha yüksek olduğunu ifade ederek her iki çeşitten de dekarda ortalama 300-400 kg. verim beklediklerini ve fasulye üretim merkezi olmaya aday ilimiz için yeni bir alternatif çeşit olduğunu söyledi.




Editör: TE Bilişim