İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün meslek edindirme kursları kapsamında Karaatlı kasabasında 26 kadın çiftçiyle başlattığı Mantar Yetiştiriciliği Kursunda Niğde de ilk defa İstiridye mantarı üretildi.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından deneme niteliğindeki istiridye mantarı üretiminin yaygınlaştırılması için bayan kursiyerlerle köyün değişik yerlerinde mevcut patates depolarında yetiştiricilik çalışmaları başlatıldı. İstiridye mantarı kuru maddesinin fazla olması nedeniyle Kültür mantarına göre daha besleyici ve lezzetli olması sebepleriyle tercih ediliyor. 


Niğde de ilk defa yetiştirilmesi nedeniyle halk arasında fazla bilinmeyen istiridye mantarı büyük kentlerde aranılan bir mantar türü. Niğde de üretimin artmasıyla halkın ilgisinin istiridye mantarına olan ilgisinin artması bekleniyor. Özellikle yaz aylarında patates depolarının değerlendirilmesiyle alternatif bir yetiştiricilik için bir umut olan istiridye mantarı yetiştiriciliği yeni bir geçim kaynağı olma yolunda kapı aralanıyor.












Editör: TE Bilişim