Eski sanayi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında Niğde eski sanayi bölgesine kurulan Uzlaşma ofisinde sanayi esnafı ile görüşmeler başladı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Kalesiyle birlikte başlayan ve eski sanayi sitesiyle devam eden dönüşüm projeleriyle birlikte Niğde gelişmeye ve dönüşmeye başladığını belirtti.

Niğde eski sanayi bölgesinde 10 hektar alanda 347 parselde yapılacak olan dönüşüm için Uzlaşma ofisinin kurulduğu ifade eden Başkan Özdemir; “Eski sanayi bölgemiz bulunan 10 buçuk hektarlık bir alanda, yaklaşık 347’ye yakın bir parsel var ve bu parsellerde sanayi esnafımız var. Tamamlanan yeni sanayimizin kapılarına kadar doğalgazlarını çektik, asfaltını attık ve eksikler de gideriliyor. Tamamlanan yeni sanayimizin tapuları da çıkmış durumda. Eski sanayimize kurmuş olduğumuz uzlaşma ofisimiz bugün itibariyle aktif hale getirmeye başlıyoruz. Bu ofisimizde buradaki hak sahiplerinden ilk önce bir talep toplanacak. Burası resmi gazete kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmesinden dolayı burada öncelik hak sahiplerine verilecek. Burada ilk önce tapu sahipleri yani hak sahipleriyle görüşeceğiz ve hak sahiplerine yeni sanayideki dükkanları sunacağız, yok dükkan istemiyorsa, daire vereceğiz, yok ben paramı alayım derse parasını vereceğiz. Bizim burada amacımız buradaki esnaflarımızı mutlu etmek ve bu sayede bu dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

HEDEFİMİZ NİĞDE’YE DEĞER KATMAK

Ramazan Alışverişini Yerel Esnaftan Yapın Ramazan Alışverişini Yerel Esnaftan Yapın

Eski sanayide başlatılan dönüşümlerle birlikte hedeflerinin Niğde’ye değer katmak olduğunu belirten Başkan Emrah Özdemir; “ Bizim burada hedefimizi Niğde’ye değer katmak. Bizim amacımız buradaki esnaflarımızın pastasını daha da büyütmek istiyoruz. Yeni saniyemiz otobanın kenarında olması buradaki esnafımıza daha güzel imkanlar sunabilmektir. Bugün bu uzlaşma ofisimizde sadece talepler alınacak. Yeni sanayimizin otobana yakın olması ile birlikte sanayiye girecek araç sayısı da artacak ve bu sayede esnaflarımızın işleri de, müşterileri de artmış olacak” dedi.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE TALİBİZ

Sanayi sitemize kurulan uzlaşma ofisimizde esnaflarımızın talepleri toplanıp oda göre bir yol çizeceklerini ifade eden Başkan Özdemir; “ Biz gönül belediyeciliğine talip olmuştuk, insanların gönlüne girmeye talip olmuştuk, yine birlikte esnafımızla konuşarak gönül rızasını alarak bu dönüşümü başlatacağız. Bugün bu ofisimizde esnaflarımızla bir araya gelinecek kaç esnafımız dükkan istiyor, kaçı arsa, kaçı para istiyor bu talepleri toplayıp bunu göreceğiz. Talepler toplandıktan sonra elimizdeki dükkanları, arsaları ve daireleri nasıl değerlendirebileceğimizi konuşacağız. Bizim burada amacımız esnaflarımızın pastası büyütmek kazançlarına kazanç eklemektir” dedi.

OTOBAN YANINA YENİ SANAYİ PARSELLERİ OLUŞTURULUYOR

Hıdırlık mevkisine yapmış olduğumuz yeni sanayi sitemizdeki dükkan sayılarını arttırmak için çalışmalarımıza başladık diyen Özdemir; “ Yeni sanayide yapılan 360 tane dükkan sayımıza yeni dükkan sayılarını ekleyip buradaki dükkan sayısın arttırıp esnaflarımızın mülk sahibi olması için çalışıyoruz. Son dönemlerde gözüktüğü gibi sanayi arsaları çok fazla pahalanmaya değer kazanmaya başladı. Bundan dolayı küçük sanayi parsellerinin arttırıyoruz. Geçtiğimiz aylarda meclis üyelerimizle böyle bir karar aldık. Otobanın orada küçük sanayi parselleri oluşturuldu. Minimum 300 metre dükkanlarla, 600 metre dükkanlarımızın yakın zamanda ihalesine çıkacağız. Buradan daha büyük dükkan isteyen esnafımıza bu seçeneği de sunacağız. Sanayi esnafımızın böyle bir ihtiyacı olduğunu düşündük ve 140 dönümlük bir alanı daha yeni sanayi sitesi yapmak için Milli Emlak’tan satın alıyoruz. Orada da bir sanayi sitesi çalışması yapacağız. Bizim amacımız burada başta hak sahiplerine sonrada kiracılara mümkün olduğu kadar, yetkilerimiz çerçevesinde elimizden geldiği kadar kolaylık sağlayarak herkesi bir mülk sahibi yapmak istiyoruz. Esnafımızı karlı çıkartacak bir dönüşümün bugün başlangıcını veriyoruz. Hiç kimseye zorla bir dönüşüm yaptırılmayacak, esnaflarımızın memnun olacağı şekilde bir dönüşüm yapacağız. Esnafımızı mağdur etmeden onların en kısa sürede daha mutlu olacakları ve daha iyi hizmet edecekleri müşteri portföyünü artıracakları iş yerlerini esnaflarımıza temin etmeye çalışacağız. Yeni sanayideki iş yerlerimizin satışında kriterleri oldukça fazla koyup yatırım için almak isteyenlere değil önceliği esnaflarımıza vereceğiz” dedi.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ

Niğde’de büyük dönüşüme bugün başladıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ Bilindiği gibi Niğde kalemizin çevresinde başlattığımız dönüşüm eski sanayinin de dönüşümüyle birlikte ilimiz de büyük bir dönüşüm başlamış olacak. Kalede başlattığımız dönüşümle devamında eski sanayinin dönüşümüyle gerçekten Niğde çok başka bir görünüşe sahip olacak. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız desteklerle ne Pandemi diyoruz ne de başka bir şey diyoruz, ne söz vermişsek tek tek yerine getiriyoruz. Kalenin dönüşümü devamında buranın dönüşümüyle burası çok farklı bir yer olacak. Bilindiği gibi sanayinin yanından geçen dereyi güzel bir gölet haline getireceğiz. Bu deredeki çalışmalarımız belediye başkan yardımcılarımız DSİ ile görüşüyorlar ve DSİ ile projemizi onaylattıklarında güzel bir gölet ve çevresine de vatandaşlarımızın günlerini güzel bir şekilde geçirebilecekleri bir alan oluşturacağız ve Niğde’mize bir değer katacağız. Yeni yapacağımız sanayi sitesinde sosyal tesisler ve gerekse diğer ihtiyaçları olacak tesislerin hepsinin eksiksiz yapmayı hedefliyoruz. Kale dönüştükten sonra eski sanayi dönüştükten sonra bambaşka bir Niğde olacak ekonomisi daha farklı ekonomisi çok yükselen ve gelişen bir il olacaktır. Bu dönüşümüzü buradan başlatıyor şehrimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim