18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanuna istinaden prim borcu bulunan ve yapılandırmaya başvurmayan veya Kuruma gelemeyenlere Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü kendisi gitti.

27.08.2018 tarihinin müracaat için son tarih olması ve araya da dokuz günlük bayram tatilinin de girecek olması nedeniyle Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ekip oluşturarak Sosyal Güvenlik Merkezinin bulunmadığı ilçeler ile köy ve beldelere gitti. Vatandaşların ayağına bizzat giderek müracaatlarını yerinde aldılar.

İlçe ve beldelerden ayrılırken Belediyelere ve Kaymakamlıklara müracaat formları bırakılarak vatandaşların buralardan da başvuru formu temin edip faks yoluyla veya taahhütlü olarak postaya verilerek bir şekilde Kuruma ulaştırılması yönünde ilçe ve beldelerde duyurusu yapıldı.

Bu konuda açıklama yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Aydoğdu; “Bu yapılandırma vatandaşlarımız için bir fırsattır. Herkesin bu yapılandırmadan yararlanmasını istedik. İlçelerimizde Merkez Müdürlüklerimiz olmadığından denetim aracımızı Seyyar Stand şeklinde hazırlayarak arkadaşlarımızı ilçelere, köylere ve beldelere gönderdik. O esnada gelmeyen olursa bile Belediyelere ve Kaymakamlıklara müracaat formları bırakıldı. Vatandaşlarımıza duyurusu yapıldı ve bu duyurular Belediyeler tarafından 27 Ağustos 2018 tarihine kadar her gün yapılacaktır.” dedi.

 Niğde SGK personelleri Niğde’ nin ilçelerine, köylerine, beldelerine, kasabalarına giderek SGK’ ya borcu olan ve yapılandırmaya henüz müracaat etmemiş olan vatandaşlara hem yapılandırma ile ilgili bilgilendirme faaliyetinde bulundular hem de borcu olan vatandaşların yapılandırmanın getirmiş olduğu büyük kolaylıklardan yararlanmaları için başvurularını aldılar.

            Bu uygulama ile hizmeti vatandaşın ayağına götürerek yapılandırmadan tüm vatandaşların yararlanmasını sağladılar.
 
Editör: TE Bilişim