Tarım endüstrisinin Niğdemiz’e köklü bir şekilde kazandırılarak insanımızın borç ödemekten çıkarılıp emeğiyle “Kenevir Ekimi” konusuna yatırım yapar hale getirilmesi açısından bu çalışma hayati önem arzetmekte olduğu belirtildi.
 
Niğde MÜSİAD başkanı Mücahit Umucu; “ Bilindiği gibi memleketimiz tarım ve hayvancılık alanında gerek toprak verimleri, gerekse altyapısı ve gerekse de üretim kültürü bakımından Türkiye’de ciddi bir hacme sahiptir.  Bölge insanımız, çalışırken kazanmaktan çok borç ödemeleri için çalışmaya mecbur kalmıştır. Bir önceki ay MÜSİAD Niğde’nin “Dost Meclisi Toplantısında kamuoyuyla da paylaştığımız “Kenevir Ekimi” konusu etrafında bir kısım tedbir ve teşebbüslerin içinde olmamız gerektiği sonucuna ulaştık.  Çok çalışıyor, çok üretiyoruz ancak bir o kadar da az kazanıyoruz.  Üretimlerimizin katma değerlerinin yükseltilerek endüstriyelleştirilmesi, son tüketiciye nihai ve işlenmiş bir mamül şekline dönüştürülmesi konusunda geniş tabanlı bir çalışma başlatmış bulunmaktayız.
 
Bu çalışmamızın veri tabanında sadece ekonomi aktörleri değil, aynı zamanda üretim, planlama, pazar ve satış alanlarında baş rol alan kurumlarımızın da görüş ve önerileri yer alacak. Bor ve Niğde Ticaret Odaları’ndan, Esnaf Sanatkar-Ziraat Odalarımıza, Damızlık Süt Üreticileri-Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi(Mühendislikler, Tarım Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler)’nden, Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne kadar birçok kurum ve kuruluşlarımızdan baktıkları perspektifler itibari ile görüş almak üzere raporlama çalışmasını başlatmış bulunmaktayız.
 
Hazırlanacak bu değerli raporlar MÜSİAD bünyesinde ele alınarak bir sonuç raporu haline getirilecektir. Tarım endüstrisinin Niğde’mize köklü bir şekilde kazandırılarak insanımızın borç ödemekten çıkarılıp emeğiyle bu alana yatırım yapar hale getirilmesi açısından bu çalışma hayati önem arz etmektedir.
 
Sonuç raporunun ışığında MÜSİAD Genel Merkezimiz ’de düzenlenecek bir günlük faaliyet ile dış yatırımcıların yerli müteşebbislerimizle buluşturulması da projemizin önemli ayaklarından birini teşkil etmektedir. Salçadan sirkeye, cipsten kenevir yağına selüloza, nişastaya, turşuya, zırh sanayine kadar her şeyi üretecek bu altyapıyı verimli hale getirmede önemli bir hisseye sahip olabilmek adına kolları sıvadık. Bütün bu çalışmalar aynı zamanda “4.0 Akıllı Tarım” hamlesinin altyapısını oluşturarak dünyayla tam entegre olmamızı sağlayacak ümit ve duasındayız.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim