Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı Niğde İl Müdürlüğünün  2013 yılı Tarımsal Destekleme çalışmalarını değerlendirirken bitkisel ve hayvansal üretim ile uğraşan çiftçilerin desteklenmesinin önemli olduğunu söylediler.

 

Milletvekilleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2013 yılı içerisinde  Niğde Çiftçisine; Mazot Gübre Desteği başta olmak üzere, Toprak Analizi Desteği, Tohum Desteği, Fidan Desteği, Fide Desteği, Yem Bitkisi Desteği, Fark Ödemesi Desteği, Organik Tarım Desteği. İyi Tarım Desteği, Süt Desteği, Et Desteği, Arı Desteği, Balık Desteği, Anaç Sığır Desteği, Anaç Koyun Desteği, Buzağı Desteği, Kuzu Desteği, Tarımsal Tesis Desteği, Zirai Alet Makine Desteği, Tarımsal Kooperatifler Desteği, Tarımsal Sigorta Desteği, Çatak Desteği, Halk Elinde Koyun Keçi Desteği ve Telafi Edici  Ödemeler gibi bir çok  kalemde   toplam 62.520.000TL  tarımsal Destekleme ödemesi yaptığını ifade ettiler.

           

2012 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Niğde Çiftçisine   48.000.000TL Tarımsal Desteklemeler ödenmişti. 2013 yılı sonu itibariyle ise bu rakam 62.520.000TL  ye ulaşmıştır. Niğde Çiftçisine ödenen Tarımsal Desteklemeler bir önce ki yıla göre  yaklaşık olarak % 25 civarında artış olmuştur. Biz Milletvekilleri Niğde Çiftçisinin tarımsal desteklemelerden azami ölçüde yararlanmasını istiyoruz. Bu doğrultuda da Ankara da Bakanlık Düzeyinde kamu kaynaklarının Niğde Çiftçisine aktarılması için azami gayret gösteriyoruz dediler. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi , Ekonomik Yatırımlar, Zirai Alet Makine yatırımları, Sulama Sistemleri, Halk Elinde Koyun Keçi Islahı gibi  yatımları özel takip ediyoruz. Dediler.









Editör: TE Bilişim