Niğde’nin orta ve uzun vadede geleceğini güvence altına almak; ülkemizde ve dünyada tanınırlığını artırmak üzere hayata geçirilen “Marka Kent Niğde” projesinin 5 ve 6’ıncısı İstanbul’da düzenlendi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek öncülüğünde, Niğde Valiliği ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliği koordinesinde ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından finansal destek sağlanan “Marka Kent Niğde” projesi kapsamında yapılan arama konferanslarının 5’incisi Anadolu Yakası, 6’ncısı ise Avrupa Yakasında 13-14 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Niğde’nin tanıtım stratejilerinin belirlenerek marka şehir yol haritasının tespit edilmesi amacıyla yürütülen “Marka Kent Niğde” Projesi kapsamında yapılan arama konferanslarına Vali Yardımcısı Cemil Kılınç başkanlık etti.

İstanbul’da yaşayan Niğdeli Hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği arama konferanslarında Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk tarafından amaca yönelik sunum yaparken konferans, Proje kapsamında katılımcılara Niğde ile ilgili anket şeklinde sorulara cevap istendi.

Startı Niğde’de verilen ve sırasıyla Adana, Mersin ve İzmir’de Marka Kent Niğde Projesi kapsamında 13-14 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen arama konferanslarında İstanbul’da yaşayan Niğdelilerinde ilimizin markalaşması yolunda takip edilecek öncelik ve stratejileri konusundaki görüşlerine başvuruldu.

Önümüzdeki günlerde Ankara ilinde sonuncusu yapılması planlanan arama konferansların ardından tüm sonuçlar rapor haline getirilerek çıkan sonuç doğrultusunda ilimizin tanıtılması noktasında yol haritasının ortaya konulması planlanmaktadır.


 
 
Editör: TE Bilişim