Kalkınma Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürü Mehmet Üzer’i makamında ziyaret etti.  
 
Ziyarette Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın çalışmalarına devam ettiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Genel Müdür Üzer ile KOP Bölgesi’nde güvenli yatırım ortamı ve zemin araştırmaları konuları ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
 
Bölgenin yer altı zenginliklerine dikkat çeken Başkan Babaoğlu, “MTA bu bölgenin özellikle yer altının MR'ını çeken ve bölgede ciddi jeotermal, kömür dahil her türlü yer altı zenginliklerini araştıran çok önemli bir kurumumuzdur. Sayın Genel Müdürümüz bu açıdan bölgeye ve bölgenin kalkınmasına büyük önem vermektedir” dedi.
 
Karapınar ve Ayrancı, Türkiye’ye enerji verecek
 
KOP Bölgesi’nin Türkiye’ye verecek çok şeyi olduğunu hatırlatan, geneli düz ve riski az bir bölge olan bölgenin Türkiye’nin yeni yatırım merkezleri arasında hızla yerini aldığını belirten KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu şunları söyledi:
 
“Ulaştırma yatırımlarıyla kolay ulaşan ve ulaşılan bir bölge olma yolunda ilerleyen KOP Bölgesi’nin; Karapınar ve Ayrancı ile güneş ve termik yatırımlarıyla enerji üretiminde söz sahibi bir bölge haline gelecektir. MTA'nın Konya Karapınar ve Karaman Ayrancı ilçeleri arasında tespit ettiği 1,8 milyar tonluk devasa linyit rezervinin bu açıdan kritik bir dönüm noktası olduğunu düşünüyoruz. Başta Genel Müdürümüz olmak üzere MTA çalışanlarına teşekkür ediyoruz.”
 
Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer de Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptıkları çalışmalarla 1,8 milyar ton linyit rezervinin termik santrale dönüşmesinin kendilerine gurur verdiğini söyledi.  
 
KOP Bölgesi ve Konya'nın birçok açıdan önemli bir cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade eden Üzer, “KOP Bölgesi ve özelde Konya, Türkiye'nin jeolojik olarak en güvenli coğrafyalarından birisidir. KOP İdaresi ile birlikte bir takım çalışmalar yürütüyoruz ve yakında bölgede ortak bir çalıştay yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. 
 
Ziyaretin sonunda Başkan Babaoğlu, Genel Müdür Üzer’e KOP İdaresi’nin yayımladığı “Osmanlı’nın Güvenli Veri Merkezi Konya” adlı kitabı hediye etti.
 
Özaba’ya hayırlı olsun ziyareti
 
KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Hasan Özaba’yı da ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.






 
Editör: TE Bilişim