CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kahveciler Odasının biz esnaf değil miyiz, neden esnaf kredilerinden yararlanamıyoruz feryatlarını Bakana yazılı soruya dönüştürerek gündeme taşıdı. Bakan Özlü talebe olumsuz yanıt verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, kahvehaneciler ve kıraathanecilerin KOSGEB aracılığıyla verilen kredilerden faydalanamayacağını açıkladı.
 
GÜRER, ESNAFIN KREDİ TALEBİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde Niğde Demirciler ve Oto Tamirciler Odası ile Kahvehaneciler Odası üyelerinin KOSGEB aracığıyla kredi verilmesini talep ettiklerini belirtti. Demirciler Odası’na üye 250 esnafın KOSGEB Kredisine müracaat ettiğini ve olumlu sonuç alamadıklarını vurgulayan Gürer, “Kahvehane işletmecileri ve Demirciler Odası üyelerine KOSGEB aracılığıyla 50 bin TL kredi verilmesi için bir çalışma düşünülmekte midir?” diye sordu. 
 
CHP Milletvekili Gürer’in sorusunu yanıtlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB’in hizmet ve desteklerinden yararlanacak işletmelere ilişkin sektörel ve bölgesel önceliklerin belirlenmesi yetkisinin Bakanlar Kurulu’na ait olduğunu ifade etti. Bakan Özlü, kıraathaneler ve kahvehanelerin KOSGEB desteklerinden faydalanamadıklarını belirtti. Bakan Özlü, demirciler ve oto tamircilerinin ise KOSGEB kredi faiz desteği programlarından yararlanabildiklerini açıkladı. 
 
TEZATLIK VAR
Bakan Özlü’nün yanıtını değerlendiren CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, “Niğde ilinde 250’ye yakın oto tamircisi ve demirci esnafı KOSGEB kredisi için müracaat ettiğini ve bu müracaatlarından bir sonuç alamadıklarını belirtiyorlar. Çok sınırlı kesim kredi alabildiğini ifade ediyor. Sayın Bakan, oto tamircilerin ve demircilerin kredi programlarından yararlanabildiğini açıklıyor. Ancak uygulamada demirciler ve oto tamircileri bu kredilerden faydalanamıyoruz, farklı uygulamalar var, müracaat ediyoruz ancak sonuç alamıyoruz diyorlar” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim