Hestourex Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak tarafından Hestourex Danışma Kurulu üyeliğine İlimiz merkezli  Samistal Travel sahibi, aynı zamanda Niğde Ticaret Odası Turizm Komitesi üyesi Cevdet Eroğlu getirildi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 2-4 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya'da 4'üncüsü gerçekleştirilecek olan Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm, Kongre ve Fuarı'nın (Hestourex) hazırlıkları bütün hızıyla sürüyor. Dünyanın dört bir yanındaki turizm acenteleri ve satın alma heyetlerini turizmin başkenti Antalya'ya getirerek, turistlerin konaklama, sağlık ve spor hizmetlerinden faydalanma, inanç, kültür, gastronomi ve diğer etkinlikler ile turizmin birçok seçeneğinden faydalanmasını amaçlayan Hestourex, dev bir anlaşmaya imza attı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samistal Travel sahibi Cevdet Eroğlu; " Dünyanın değişik ülkelerinden alım heyetlerinin katılacağı bu önemli fuara şahsım, Avrupa’nın değişik ülkelerinden 20'ye yakın alternatif turizm profesyonellerini Antalya'ya getirecektir. Burada yapılacak B2B görüşmeleri neticesinde Türkiye'yi en iyi şekilde pazarlamak isteyen birçok firma; hem şehirleri, hem turizm acentalarını ayrıca sağlık turizmi ile alakalı iş yapan paydaşlarla bir araya gelecekleridir" dedi. 

MARKA KENT NİĞDE İÇİN FIRSAT

Cevdet Eroğlu açıklamasının devamında; " Aslında bakıldığında NİĞDE'nin bu fuara katılması "Marka Kent" sonuç raporunda ortaya çıkan "ALADAĞ" yüzünü bu organizasyondaki platformlar da gerek yurtiçi gerekse yurtdışından gelen tur operatörlerine doğrudan tanıtma fırsatı verecektir. Artık tüm dünya da alternatif turizme büyük bir eğilim ve de ilgi vardır. Dünyadaki turizm firmaları ürünlerinde alternatif turizmi de kapsayacak şekilde temalı turlar satmaktadırlar. Niğde ili birçok avantajı olan ve gelecek yıllarda gerek doğa turları gerekse sağlık turizminde sahip olduğu zengin değerleri ön plana çıkaracak bir kent olarak karşımızda duruyor.

Yabancı satın alma heyetleri ile Türkiye'deki firma temsilcilerini bir araya getirerek ikili anlaşmalara ev sahipliği yapan fuar ayrıca, bilimsel kongreler ve yerinde inceleme fırsatlarını da sağlamaktadır. Fuara katılan yabancı satın alma heyetleri, Antalya İli başta olmak üzere Türkiye'deki diğer turizm merkezlerini yerinde inceleyerek, ülkelerindeki seyahat tutkunlarına Türkiye'de tatil yapma, tedavi olma ya da spor yapma imkânlarını sunuyor. Bizler eğer kent olarak bu fuara profesyonel bir sunum hazırlar ve alım heyetlerinin de Niğde’ye gelmesini sağlayabilirsek Niğde turizmi adına birçok kalıcı işi de başarmış oluruz. Zaten Niğde Ticaret Odası Turizm Komitesi olarak çalıştığımız birçok önemli projeyi de ileri ki günlerde ilgili birimlerle paylaşacağız. Bu kadim kentin olmazsa olamazlarından olan yerinde tanıtımı Türkiye'nin değişik bölgelerinden “incoming” alanında faaliyet gösteren 400'e yakın tur operatörünü 2020 yılı içerisinde Niğde İline getirerek Kapadokya kombinle yabancı turist gruplarına ve çalışan firmalara ilk elden tanıtma imkânı ve pratiği sağlayacaktır" şeklinde konuşan Eroğlu  kendisine görevi veren Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak'a teşekkürlerini iletti. 

Editör: TE Bilişim