CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, hükümet ve memur sendikası arasında imzalanan maaş artışının düşüklüğüne tepki gösterdi. Gürer, Enflasyon artışlarının çift haneli rakamlarda seyrettiği ülkemizde hükümetin memur ve kamu emeklilerine reva gördüğü yüzde 4 oranındaki artışın, tam manasıyla bir ‘Hak gaspı’ olduğunu söyledi. 

KABUL EDİLEMEZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5 milyondan fazla memur ve memur emeklisine 2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 3,5 ve 2019 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı içinse yüzde 5 oranında düzenleme yapılacak olmasının, kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

ÖLÜMÜ GÖSTERDİLER, HASTALIĞA RAZI ETTİLER

15 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin, memurları ve emeklileri enflasyon rakamlarının altında ezdiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yetkili sendika arasında geçtiğimiz ay başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, bakanlığın ilk teklifi yüzde 3+3 olmuştu. Kabul edilmesi mümkün olmayan bu teklifle hükümet adeta memura ölümü gösterip hastalığa razı etme taktiği uyguladı. 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için de yüzde 3,5 oranındaki maaş  artışı kabul ettirildi. Sendikanın tavrı da manidar dedi.

YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞAMAYA DEVAM EDECEKLER

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2017 yılı için 1.479 lira, yoksulluk sınırının ise 4.878 lira olarak belirlendiğini ifade ederek, “Hükümet, enflasyon rakamlarının çok altında bir oranda açıkladığı memur ve memur emeklisi maaş zammını çok büyük bir başarıymış gibi kamuoyuna deklare etti. Açıklanan  artış oranı enflasyon artış oranının yarısına bile tekabül etmiyor. Toplu sözleşmeden 3,1 milyon kamu emekçisi ve 1,9 milyon kamu emeklisi olmak üzere toplum 5 milyon kişi etkilendi. Bunların aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon yurttaşımıza reva görülen yüzde 4 oranındaki maaş zammı, hükümetin memuruna ve memur emeklisine gösterdiği değerin bir ifadesi olarak nitelendirilebilir. Zira bu zammın muhatabı olan memur ve memur emeklilerinin büyük bir bölümü yoksulluk sınırının altında yaşamaya devam edecektir. 80 milyon nüfusumuzun 4’te 1’lik kesimini etkileyecek olan yüzde 4 oranındaki zam kabul edilemez” şeklinde konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hükümet, memura ve memur emeklisine ilk altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için de yüzde 3,5 oranında artış yaparak, memur ve emeklisinin hakkını gasp etmiştir. Memur ve emeklinin 15 yıllık AKP iktidarı döneminde gasp edilen hakkı, bugün yüzde 100 oranında zam verilse bile iade edilemez duruma gelmiştir. AKP hükümetleri yoksulu daha yoksul zengini daha zengin yapma uygulamalarını sürdürmektedir" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim