Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Halil İbrahim Kızıltan, '' Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan Dünya’yı etkisi altına alan Corona virüs sebebiyle iş yapamayan esnaf ve sanatkarların Mart ayında yapılacak vergi ve SGK primi ödemeleri Temmuz ayına kadar ertelenmesi talebinde bulundu.

Virüs nedeniyle iş yapamayan esnafların Mart ayında yapacakları Vergi ve SGK primlerinin Temmuz ayına kadar ertelenme talebinde bulunan Kızıltan, “ Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan Dünya’yı etkisi altına alan Corona virüs sebebiyle iş yapamayan esnaf ve sanatkarlarımız Mart ayında yapacakları vergi ve SGK primi ödemeleri Temmuz ayına kadar ertelenmeli. Tüm taşımacı esnafımızın Ödeme ve borçları ile ilgili düzenleme getirilmeli, bankalarda olumsuz etki yaratmamalı ve gerekli tedbirlerin ilgili bakanlıklarca tüm esnafımıza uygulanması gerekmektedir” dedi.

Esnafa en az 6 ay geri ödemesiz ve faizsiz kredi verilmeli diyen Kızıltan; “ Esnaf ve sanatkarlarımızın vergi ve SGK prim ödemeleri Temmuz ayına kadar ertelenmeli. Mart ayından itibaren verilmesi gereken beyanname ve diğer bildirimlerin verilme süresi uzatılmalı. Virüs tehlikesi tamamen ortadan kalkıp insanlar işe ve okula dönene kadar elektrik, su, doğal gaz dahil olmak üzere tüm mali yükler ertelenmeli. Tüm esnaf ve sanatkârlarımıza geçmiş olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim