Ülkemizin en önemli elma üretim merkezlerinden biri olan Niğde'de erkenci elmalarda hasada başlandı.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, İlkbahar yağmurlarıyla ortaya çıkan hastalıklar ve bazı yörelerimizde meydana gelen dolu zararı gibi nedenlerle zorlu geçen bir yetiştirme sezonunun ardından elma üreticilerinin hasada başladığını ve karlı bir sezon umut ettiklerini söyledi.

Kenar; “Ayrıca Karaleke ve külleme hastalıklarının yanı sıra İç kurdu, kırmızı örümcek ve manas gibi ana zararlılarla mücadele eden elma üreticilerimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek son derece kaliteli ürünleri tüketicilerimize sunuyoruz” dedi.

Geçen yıl yaşanan soğuk zararı ve düşük verimin ardından elma üreticileri için bu üretim sezonunun bir telafi umudu taşıdığını belirten Niğde Ziraat Odası Başkanı Kenar, verimin de geçen yıla göre daha fazla olacağını tahmin ettiklerine vurgu yaptı.

Kenar; "Elma üreticilerimiz bir yıllık emeklerini değerlendirirken çok dikkatli olmalıdırlar. Özellikle Elma fiyatlarının tatmin edici olmaması durumunda yetiştiricilerimizin soğuk hava depolarında ürünlerini saklamaları gerekebilir” dedi.

Ayrıca ürünlerini satarken dikkatli olmalarını ve çok iyi tanımadıkları ve güvenmedikleri şahıslara ürünlerini vermemelerini öneren Ziraat Odası Başkanı Kenar; "Geçmiş yıllarda ürünlerini daha yüksek fiyatlarla pazarlayıp daha sonra paralarını alamayan çiftçilerimizin olduğunu biliyoruz. Bu tür kötü niyetli kişilere karşı üreticilerimiz de uyanık olmalıdır" diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim