Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Nevşehir Bölge Müdürü Uzeyir Karakuş, 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)'de, Haziran ayında bir önceki aya göre; ulusal bazda; yüzde 0,76 artış meydana geldiğini söyledi.



En yüksek artışın yüzde 95,56 ile Şoför Eğitim Kurs Ücreti'nde meydana geldiğine dikkati çeken Karakuş, en fazla düşüşün ise yüzde -18,99 ile Taze Fasulye'de gerçekleştiğini belirtti.

TUIK Nevşehir Bölge Müdürlüğü içerisinde yer alan ve Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan TR71 istatistiki bölgesinde ise TÜFE de yüzde 1,47 artış meydana gelirken; en yüksek artışın yüzde 227,95 ile Şoför Eğitim Kurs Ücreti'nde ve en fazla düşüşün ise yüzde - 26,70 ile Fasulye'de oluştuğu açıklandı.

Karakuş, 26 İstatistiki Bölge içinde bir önceki aya göre; en yüksek artışın yüzde 1,52 ile Kastamonu, Çankırı, Sinop illerini kapsayan İstatistiki Bölgede, en az artışın ise yüzde 0,35 ile Ankara ilini kapsayan İstatistiki Bölgede gerçekleştiğini bildirdi.

Karakuş, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan TR71 İstatistiki Bölgesinin ise yüzde 1,47 artış ile 26 İstatistiki Bölge içerisinde en çok artış gösteren 2. Bölge olduğunu sözlerine ekledi. 



Editör: TE Bilişim